Λίγο καιρό πριν υποδεχτούμε το καλοκαίρι, συνηθίζουμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες, που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το σωματικό μας βάρος και να αποκτήσουμε τη σιλουέτα εκείνη που θα μας κάνει να αισθανόμαστε ανάλαφρα κι ευχάριστα.

Τι πιο ιδανικό από το να συνδυάσουμε αυτό το στόχο με επιλογές που ικανοποιούν όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση τους, αλλά και για την πολύτιμη για τον οργανισμό θρεπτική τους αξία σε κάθε τους μπουκιά;

Στην κορυφή αυτών ανήκει μια λευκή τροφή, ένα γαλακτοκομικό είδος που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, χωρίς τη χρήση ζωικής πυτιάς.

Ο λόγος για το τυρί κότατζ, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών γάλακτος (καζεϊνών ). Αυτές είναι ιδιαίτερα ευεργετικές, καθώς αφομοιώνονται πιο αργά και μειώνουν το αίσθημα της πείνας (μισή κούπα τυρί κότατζ περιλαμβάνει 12 γραμμάρια πρωτεϊνών).

Παράλληλα, η κατανάλωση των πρωτεϊνών αυτών τις πρωινές ώρες μειώνει τις πιθανότητες για τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακόμη, σε αντίθεση με την υψηλή περιεκτικότητα του σε σημαντικές ουσίες, έχει ελάχιστες θερμίδες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεστε κορεσμό όταν το καταναλώνετε.

Το τυρί κότατζ θεωρείται η τέλεια βάση για τα διαιτητικά σμούθις σας και ταιριάζει με οποιοδήποτε φρούτο.

Τέλος το συγκεκριμένο τυρί, έχει λίγα λιπαρά και υδατάνθρακες, ενώ είναι πλούσιο σε γλουταμίνη και λευκίνη, δύο σημαντικά για το ανοσοποιητικό αμινοξέα που βοηθούν στην ανασύσταση των μυϊκών ομάδων.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.