Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μνούτσιν: Οι εταίροι των ΗΠΑ αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την κυβέρνηση Τραμπ

14 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι διεθνείς εταίροι των ΗΠΑ στην ομάδα των G7, αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος, γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προκαταρκτικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Καναδά και το Μεξικό, σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού και διατηρεί το δικαίωμα για την εφαρμογή τους, μόνο στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται δίκαιες εμπορικές πρακτικές.

Παράλληλα, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, προκειμένου να ψηφιστεί το πρόγραμμα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα ο ίδιος, τάχθηκε υπέρ της δρομολόγησης των φορολογικών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ, τονίζοντας την εμπιστοσύνη της ομάδας G7 σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον επικεντρώνονται στην μείωση της φορολογίας της μεσαίας τάξης, αλλά και την καλλιέργεια συνθηκών επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 14 Μαΐου, 2017 at 21:32 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply