Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Tι τρώνε τα παιδιά στην Ιαπωνία και είναι υγιή και αδύνατα

13 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Τα παιδιά στην Ιαπωνία μαθαίνουν από νωρίς να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τρώνε με σύνεση, αυτά που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός τους για να έχει δύναμη και ευεξία. Το διατροφικό τους πρόγραμμα έχει πειθαρχία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής. Η συγγραφέας Ναόμι Μοριγιάμα έγραψε μαζί με το σύζυγό της το βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά των πιο υγιών παιδιών του κόσμου» περιγράφοντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Τι τρώνε τα παιδιά στην Ιαπωνία και είναι υγιή και αδύνατα. Η Ναόμι Μοριγιάμα αποκαλύπτει…

Αποφεύγουν τις κατεργασμένες τροφές με συντηρητικά: Τα παιδιά στην Ιαπωνία τρώνε πολλές φυτικές ίνες, πλούσιες σε ωμέγα 3, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και αλατιού. Ετσι δεν επιβαρύνονται με πολλές θερμίδες αλλά απολαμβάνουν τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Τους αρέσουν πολύ τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια, οι σπόροι και τα καλά λιπαρά.

 

Tα παιδιά συμμετέχουν στην μαγειρική και στην προετοιμασία των γευμάτων: Οταν τα παιδιά γίνονται μέρος της προετοιμασίας των γευμάτων, εκτιμούν περισσότερο το φαγητό και τις υγιεινές συνήθειες. Για παράδειγμα, πολλές οικογένειες στην Αμερική τρώνε αποχαυνωμένοι μπροστά από την τηλεόραση. Η προετοιμασία του γεύματος και η κατανάλωσή του οφείλει να είναι μια αδιαίρετη «τελετουργία» για τις οικογένειες στην Ιαπωνία. Ο στόχος είναι τα παιδιά να συνηθίσουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να μαθαίνουν τι είναι ωφέλιμο για την υγεία τους.

Τρώνε συχνά, μικρές ποσότητες: H αναλογία του φαγητού που καταναλώνουν είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Οι μεγάλες ποσότητες δεν βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην ευεξία του σώματος. Οταν το φαγητό σερβίρεται σε μικρά πιάτα, τότε ο οργανισμός παίρνει ό,τι χρειάζεται και δεν επιβαρύνεται τόσο.

 

bovary

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 13 Μαΐου, 2017 at 23:48 and is filed under ΠΑΙΔΙ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply