Πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι οι λευκές ρίγες στα νωπά στήθη κοτόπουλου είναι απλά λωρίδες λίπους.

Η νέα απορία που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο είναι τι είναι αυτό το λευκό υγρό που ξεχειλίζει από τον σολομός όταν τον μαγειρεύουμε.

Οι περισσότεροι μάλιστα πιστεύουν ότι πρόκειται απλά για λίπος και προσπαθούν το αφαιρέσουν σκουπίζοντάς το. Ωστόσο πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές.

 

Όπως εξηγεί ο Independent, καθώς ψήνονται τα ψάρια, η αλβουμίνη ωθείται έξω από τις μυικές ίνες πριν πήξει στην επιφάνεια. Αυτό μάλιστα συμβαίνει άσχετα με τον τρόπο που θα μαγειρέψετε το ψάρι. «Δεν υπάρχει τίποτα επιβλαβές σε αυτό», αναφέρει ο Ντόναλντ Κράμερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκα.

«Θα υπάρχει πάντα μία ορισμένη ποσότητα που βγαίνει, και ο τρόπος με τον οποίο ψήνεται το ψάρι πιθανότατα δεν θα το επηρεάσει αυτό» τονίζει.

 

Παρόλα αυτά ορισμένοι προτείνουν το γλασάρισμα του σολομού ή ακόμα και το ψήσιμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ώστε να μειωθεί η ποσότητα της αλβουμίνης.

Το America’s Test Kitchen από την πλευρά του προτείνει το αλάτισμα του ψαριού για δέκα λεπτά. Όπως αναφέρει μάλιστα μία λύση είναι ένα κουταλάκι νερό ανά φλυτζάνι νερού ώστε να μειωθεί η ποσότητα της αλβουμίνης που εμφανίζεται στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

«Το αλάτι διαλύει εν μέρει τις μυϊκές ίνες κοντά στην επιφάνεια της σάρκας, έτσι ώστε όταν μαγειρεύονται να συμπυκνώνονται χωρίς να συστέλλουν και να συμπιέζουν την αλβουμίνη.

«Δοκιμάσαμε τη μέθοδο στα άσπρα ψάρια (συμπεριλαμβανομένου του μπακαλιάρου) καθώς και για τον λιπαρότερο σολομό και είδαμε μια δραματική βελτίωση και στα δύο. Το σύντομο μούλιασμα καρίκευσε και το εξωτερικό του ψαριού, καθιστώντας περιττό το αλάτισμα πριν το μαγείρεμα», εξήγησε το America’s Test Kitchen.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.