Κι όμως ο αθλητισμός στα Γρεβενά ανθεί . Μαζικός και ομαδικός . Είναι πλέον ένα μόνιμα φωτεινό άστρο στην πολλές φορές μίζερη πραγματικότητα του Νομού μας . Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα τα ευχάριστα :
Η μεγάλη ομάδα της πόλης ο Πρωτέας , έσωσε μια δύσκολη χρονιά δύο στροφές πριν το τέλος . Μπορεί να μην έπαιξε το ωραίο μπάσκετ που μας έθελξε τα τελευταία χρόνια , άλλα τα προβλήματα και οι ατυχίες φέτος ήτανε πολλά και χτύπησαν τη πόρτα απ’τη 1η κιόλας αγωνιστική . Παρόλα αυτά ο Πρωτέας δε χάλασε στιγμή το ωραίο κλίμα του , που πιστεύω ότι είναι και ο βασικός λόγος που γεμίζει ΠΑΝΤΑ το γήπεδο . Μαζί βέβαια με τη δουλειά που κάνουν όλοι και κυρίως ο εκκολαπτόμενος πολύ καλός προπονητής Γιάννης Χασιώτης . Ομάδα που δουλεύει τόσο καλά σταθερά στα box out στην άμυνα και ψάχνει πάντα την extra πάσα μέσα από καλή κυκλοφορία στην επίθεση , δεν έχει να φοβηθεί τίποτα , όσο στηρίζεται σε Γρεβενιωτόπουλα .


Που πάνε να μας τρελάνουν φέτος , με τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη , σε επίπεδα under 18 . Τα παιδιά μας καταρρίπτουν καθημερινά πλέον πρωτιές . Καταρχήν ο Κεραυνός έφτασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της πόλης σε final 8 Παίδων. TEΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , μια απ’τις μεγαλύτερες , άλλα αναμενώμενη απ’τη στιγμή που όλο το σωματείο δουλεύει σε όλα τα επίπεδα πάνω στην ίδια φιλοσοφία που βασίζεται κυρίως στο πολύ πολύ τρέξιμο . Οι ομάδες που δουλεύουν συνολικά σε ένα πλάνο , κάποια στιγμή δικαιώνονται και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ περισσότερα στο μέλλον , ιδίως από το Γυναικείο τμήμα.
Και πάμε τώρα στην ομαδάρα μας . Τα θαυματουργά κορίτσια του ΑΣΤΕΡΑ μετά τη μεγάλη ανατροπή της Πέμπτης , πάνε τώρα τη Κυριακή για το εύκολο . Κερδίζουν το τελευταίο του ομίλου τους Γ.Σ.Γ. και στέφονται πρωταθλήτριες Κεντροδυτικής Μακεδονίας στις Παγκορασίδες , ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην μεγάλη ιστορία του Γρεβενιώτικου Βόλεϊ . Τι να πρωτοπείς για αυτά τα Κορίτσια . Έλεγα με σιγουριά απ’το Σεπτέμβριο ότι θα βγούνε πρώτες , όπως λέω με σιγουριά αυτό που είπα πριν 2,5 χρόνια όταν τις είδα για πρώτη φορά σε προπόνηση . Σε λίγα χρόνια θα μιλάει όλη η Ελλάδα γι αυτές .
Όπως μιλάει για ένα άλλο παιδί θαύμα της πόλης μας . Το Μίλτο Τεντόγλου της Γυμναστικής Ενωσης , που το καλοκαίρι πέταξε για την Ολυμπιάδα και μας κάνει όλους χαρούμενους . Στην Ένωση δουλεύουν καθημερινά κι άλλα ταλέντα όπως φάνηκε κι απ’τις πρωτιές στο πρόσφατο πανελλήνιο Στίβου .
Πρωτιές που δε σταματάνε , αφού και ο Ιστορικός Μ.Ο.Γ. έφερε άλλες δύο Πανελλήνιες , μαζί με τη διοργάνωση ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ κι ενός Πανευρωπαικού enduro . Πρωτοφανή και σημαντικά πράγματα για τη πόλη μας .
Ευχάριστη επίσης νότα και η αναγέννηση του Πυρσού που δείχνει σιγα σιγά να βρίσκει το δρόμο του μέσα από δικά του παιδιά όπως ο Κώστας Ντοβαντζίδης κ.α.
Πιο ευχάριστη όμως είναι η καθημερινή πλέον ενασχόληση των Γρεβενιωτών με το Μαζικό αθλητισμό . Ο ποδηλατικός γύρος της πόλης τη Δευτέρα που γιορτάζουμε και το Πολιούχο , θα δώσει μια ευχάριστη χροιά σε κάθε σοκάκι της πόλης , όπως γίνεται πλέον κάθε χρόνο και με τις υπέροχες διοργανώσεις των Δρομέων Υγείας .


Ας στηριχτούμε λοιπόν σε αυτό το θησαυρό που περιέγραψα παραπάνω κι ας προσανατολιστούμε σαν πόλη , κοινωνία και αρχές , ώστε να δώσουμε στα υπέροχα παιδιά μας τα αναγκαία τουλάχιστον , για να αθληθούν με τη καρδιά τους , πρώτα για τη χαρά του αθλητισμού και μετά για τις επιτυχίες .
Μια ζωή σ’αυτή τη πόλη είχαμε παιδιά – θύματα . Τώρα επιτέλους έχουμε ΠΑΙΔΙΑ – ΘΑΥΜΑΤΑ . Ας τα στηρίξουμε όλοι όπως μπορούμε από τη θέση του ο καθένας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .
Κι ύστερα ξέρουν αυτά . Θα μας κάνουν όπως πάντα υπερήφανους και τότε θα τρέχουμε απο πίσω τους για μία φωτογραφία ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.