Από τον τομέα της ενέργειας  άρχισαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, όπου συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ εξετάστηκαν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της State Grid, καθώς ο κινεζικός κολοσσός συνιστά στρατηγικό επενδυτή της επιχείρησης από τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επί τάπητος τέθηκαν πιθανά επενδυτικά σχέδια για τα οποία η κινεζική εταιρεία δείχνει ενδιαφέρον, όπως οι τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα δίκτυα και η διασύνδεση των νησιών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ. Ένα project που η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και το ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.