Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συγκεκριμένα νούμερα για το χρέος ζητά το ΔΝΤ

12 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Το ΔΝΤ θέλει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Ευρωπαίοι για το χρέος, διαμηνύει αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους δεν χρειάζεται να μετρηθούν στο τελευταίο δεκαδικό ψηφίο ή να εφαρμοστούν πριν τη λήξη του προγράμματος», δήλωσε. Οι υποσχέσεις όμως πρέπει να ποσοτικοποιηθούν με λεπτομέρεια, που πηγαίνει «πολύ πέρα» των μέτρων που προσφέρθηκαν νωρίτερα.

«Πρέπει να έχουν αριθμούς για το ποια είναι τα πιθανά μέτρα, να δείξουν ότι αυτά τα πιθανά μέτρα πραγματικά συνεπάγονται “αλλαγή παιχνιδιού” σε ό,τι αφορά το χρέος», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να περιμένουμε το 2018 για να δούμε τα μεγέθη όπως θέλει η Γερμανία, δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι απαιτείται ελάφρυνση χρέους. «Όπως και αν αλλάξει ο κόσμος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους του ΔΝΤ σε 12 μήνες δεν θα δείχνει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Σίγουρα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους», τόνισε.

Ο ίδιος πάντως προσέθεσε ότι η ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν σε συμφωνία στις 22 Μαΐου και είναι εποικοδομητικοί στις συνομιλίες, πηγαίνοντας πέρα από την απλή καταγραφή θέσεων, μολονότι περισσότερη δουλειά απαιτείται για να υπάρξει συμφωνία.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017 at 19:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply