Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενδιαφέρον της State Grid για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

12 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Από τον τομέα της ενέργειας  άρχισαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, όπου συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση κορυφής Belt and Road Forum for International Cooperation.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ εξετάστηκαν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της State Grid, καθώς ο κινεζικός κολοσσός συνιστά στρατηγικό επενδυτή της επιχείρησης από τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επί τάπητος τέθηκαν πιθανά επενδυτικά σχέδια για τα οποία η κινεζική εταιρεία δείχνει ενδιαφέρον, όπως οι τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα δίκτυα και η διασύνδεση των νησιών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, Ισραήλ. Ένα project που η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και το ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017 at 20:18 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply