H ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έναν 37χρονο άνδρα για ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση και εκβιασμούς.

Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης και επιπλέον είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Ο 37χρονος είναι αδελφός γνωστής τηλεπερσόνας και επικαλούνταν στα θύματα του σχέσεις με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, βουλευτές, υπουργούς και διοικητές ΕΥΠ.

Όταν ήθελε να γίνει πιο απειλητικός χρησιμοποιούσε δήθεν γνωριμίες με φυλακισμένους μπράβους αλλά και με τον Αλκέτ Ριζάι. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Πώς έστηνε τις απάτες και τις ληστείες    

Από τον περασμένο Ιούνιο, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος των πωλητή ηλεκτρικών συσκευών, ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα του, στα οποία υποσχόταν πώληση σε χαμηλές τιμές και τους έπειθε να τον συναντήσουν σε προκαθορισμένο τόπο και χρόνο, προκειμένου να προβούν στην αγοραπωλησία των συσκευών.

Οταν συναντούσε τα θύματα του απαιτούσε την προκαταβολή του εκάστοτε προσυμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, με την υπόσχεση να τους παραδώσει τις συσκευές που είχαν ζητήσει και μόλις παραλάμβανε τα χρήματα, διέφευγε από το σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Αν οι παθόντες δεν επιθυμούσαν να προκαταβάλλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, , τότε ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε με την απειλή όπλου ή μαχαιριού να τους αφαιρεί τα χρήματα που κατείχαν.

iefimerida


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.