Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΟΕΕ: Οι αλλαγές στις εισφορές θα εξοντώσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες

10 Μαΐου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Διεύρυνση της τρύπας του ΕΦΚΑ

Για «κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα» κατηγορεί την κυβέρνηση η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ό,τι αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.

«Οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», τονίζει και καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη διάταξη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΟΕΕ, η κεντρική διοίκηση του οποίου, συζήτησε διεξοδικά, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, τον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή, «Πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα. Οι νέες αλλαγές, που προωθούνται, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, οι υπόχρεοι, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί των εισφορών αυτών.»

» Πολύ απλά, οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».


«Τα πάντα είχαν προαποφασιστεί»

«Η συμφωνία της κυβέρνησης στο αίτημα των δανειστών προς αυτή την κατεύθυνση» συνεχίζει η διοίκηση του ΟΕΕ «αποδεικνύει ότι τα πάντα είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων, και τώρα σερβίρονται σταδιακά. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη διάταξη και να μας εξηγήσει το πώς θεωρεί ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας – και ειδικά ο συνεπής – μπορεί να συνεχίσει να επιχειρεί, υπό αυτές τις συνθήκες».

Η διοίκηση του ΟΕΕ απαντά και σε τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου με τον οποίο έχει συγκρουστεί και στο παρελθόν. «Τέλος, και με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εργασίας, εμπνευστή του ασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμο, κ. Κατρούγκαλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό, που αμφισβήτησε εκ νέου τα στοιχεία που παρουσίασε από την πρώτη στιγμή το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συνεχίζοντας τα συνήθη ψεύδη του, δηλώνουμε ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στο συνεχιζόμενο κατήφορό του. Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς».

Το ΟΕΕ, «ως θεσμοθετημένος οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές του μελέτες, με αληθή στοιχεία και πραγματικά δεδομένα, έξω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα, προασπίζοντας το θεσμικό του ρόλο» καταλήγει η ανακοίνωση.

δολ


This entry was posted on Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017 at 14:29 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply