Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαμαρτυρία στην Κοζάνη κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

10 Μαΐου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, πραγματοποίησαν σήμερα περιφερειακοί σύμβουλοι.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν “να ξεπουληθεί η ΔΕΗ” και να γίνει η Δυτική Μακεδονία «κρανίου τόπος» και όπως εξήγησαν η συμβολική κινητοποίηση, έξω από τις πύλες του ΑΗΣ, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι “δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη γη και τα νερά και να εξαθλιώσουν τη Δυτική Μακεδονία”.

Οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γης, αλλά και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, βρίσκονται σε ύψιστη προτεραιότητα και όπως δήλωσαν «επιχειρείται το ξεπούλημα της ΔΕΗ χωρίς επενδύσεις και χωρίς καμία διασφάλιση της βιωσιμότητάς της».


Στην ανακοίνωσή τους, μετά τον συμβολικό αποκλεισμό, δηλώνουν ότι «είμαστε ενωμένοι, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ζήσουμε τα εφιαλτικά σενάρια που μας ετοίμασαν». Εκτός από τους περιφερειακούς συμβούλους των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου “Συμμαχία των Πολιτών” του Γιώργου Δακή, «Ελπίδα» της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου τους ανεξάρτητους συμβούλους, Σταύρο Καμπουρίδη και Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, δήλωσαν συμμετοχή και συμπαράσταση στον αγώνα και οι δήμοι Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου Φλώρινας, το ΕΒΕ Κοζάνης τα εργατικά συνδικάτα «Σπάρτακος» και «Ενωση» και φορείς από την ΠΕ. Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς.


This entry was posted on Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017 at 23:34 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply