Επιθέσεις λύκων σε πρόβατα και κυνηγόσκυλα καταγγέλλουν κάτοικοι της Φθιώτιδας και οι αναφορές για επιθέσεις είναι όλο και πιο συχνές τις τελευταίες ημέρες.

Οι κτηνοτρόφοι της δυτικής Φθιώτιδας είναι στο πόδι, αλλά και οι κυνηγοί, αφού θύματα των λύκων δεν έχουν πέσει μόνο πρόβατα, αλλά και κυνηγόσκυλα που είχαν βγει για εκπαιδευτική βόλτα στην περιοχή της Παύλιανης.


Οι πρώτες αναφορές για επιθέσεις λύκων έγιναν από κυνηγούς που είχαν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους στο βουνό της Οίτης. Κάποια από αυτά δεν γύρισαν ποτέ. Αρχικά υπέθεσαν ότι χάθηκαν, αλλά την Πρωτομαγιά οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν.

Τελικά ένα από τα χαμένα κυνηγόσκυλα, το οποίο είχε GPS, εντοπίστηκε κατασπαραγμένο από λύκο σε δασική περιοχή, κοντά στην Παύλιανη.

Ανάστατοι είναι και οι κτηνοτρόφοι στη δυτική Φθιώτιδα. Στην περιοχή του Πλατύστομου 12 πρόβατα από ένα κοπάδι δέχθηκαν επίθεση μέσα σε μια νύχτα.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι εθεάθησαν λύκοι στην περιοχή της Γραμμένης και του Άγιου Σώστη.

Πολλοί από τους κτηνοτρόφους ξενυχτάνε δίπλα στα κοπάδια τους, φυλώντας σκοπιές, για να αποφύγουν ανάλογες επιθέσεις.

lamiareport

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.