Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ – Τι αλλάζει στα Capital Controls μέσα στις επόμενες μέρες

9 Μαΐου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Κυβέρνηση, τράπεζες και τρόικα φαίνεται πως τα βρήκαν στα νέα capital controls που θα ισχύσουν σύντομα, με σημαντικές αλλαγές που θα δώσουν ανάσα σε πολίτες κι επιχειρήσεις.

Προβλέπεται σημαντική χαλάρωση των περιορισμών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές. Όμως, αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει την πλειοψηφία των πολιτών, είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων, στα 2.000 ευρώ το μήνα.


Ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα ανά εβδομάδα στα 500. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει δοθεί πλήρες χρονοδιάγραμμα ως προς την αλλαγή αυτή. Μάλιστα, εκτός από το κλείσιμο της αξιολόγησης τίθεται, κυρίως από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς των τραπεζών και το ζήτημα της εκροής καταθέσεων. Έτσι ίσως οι αλλαγές πάρουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις» εκτός απ” την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ, εξετάζεται και το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά κι η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

crashonline

This entry was posted on Τρίτη, 9 Μαΐου, 2017 at 18:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply