Το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και το στοματικό διάλυμα είναι κάποιοι πολύ καλοί τρόποι για να διατηρήσετε το στόμα σας υγιές και καθαρό.

Ακόμη όμως κι αν είστε ιδιαίτερα προσεκτικές και τακτικές με την στοματική υγιεινή, κάποιες φορές η αναπνοή σας μπορεί να γίνει ο λόγος που κάποιοι σας αποφεύγουν. Μην ανησυχείτε όμως. Το 80% από όλα όσα προκαλούν κακή αναπνοή, είναι κάτω από τη μύτη μας και είναι οι τροφές που τρώμε.

Πιο κάτω θα δείτε τους βασικούς παραβάτες:

1: Σκόρδο

Αν και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ξεκινάμε τη λίστα με το σκόρδο, αυτό που μπορεί να σοκάρει είναι πώς η μυρωδιά του σκόρδου κυριεύει όλο μας το σώμα. Όταν τρώτε σκόρδο, το πεπτικό σύστημα το μεταφέρει στο κυκλοφορικό σας σύστημα το οποίο το φέρνει στους πνεύμονές σας. Όταν εκπνέετε, η έντονη μυρωδιά του φτάνει στην αναπνοή σας. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να βγάλετε από τη διατροφή σας το σκόρδο. Απλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε.

2: Κρεμμύδι

Παρόμοια με το σκόρδο, η μυρωδιά των κρεμμυδιών παραμένει αρκετή ώρα αφού έχετε τελειώσει το φαγητό σαςς. Αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο περιέχουν θειικές ενώσεις που απορροφώνται από το αίμα σας και επιστρέφουν όταν δεν το περιμένετε.

 

3: Γαλακτοκομικά

Το γάλα μπορεί να κάνει καλό στο σώμα, αλλά αφήνει «βρώμικο» το στόμα. Αυτό συμβαίνει γιατί  τα βακτήρια που υπάρχουν στη γλώσσα τρέφονται με τα αμινοξέα στο γάλα και τα τυριά, με αποτέλεσμα να μυρίζει ιδιαίτερα άσχημα το στόμα.

4: Κονσέρβες τόνου

Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να μπερδέψει τη μυρωδιά του ψαριού με, ας πούμε, αγιόκλημα. Αλλά οι κονσέρβες τόνου πηγαίνουν την μυρωδιά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τα θαλασσινά αρχίζουν φυσικά να έχουν μια ξινή μυρωδιά, καθώς οξειδώνονται, μια διαδικασία που κατά κάποιο τρόπο επιδεινώνεται από την αποθήκευση σε ένα σκοτεινό, μεταλλικό κουτί.

5: Χρένο (horseradish)

Όταν αυτό που δίνει μια ξεχωριστή γεύση σε ένα φυτό είναι και η φυσική άμυνα ενάντια σε πεινασμένα ζώα, φανταζόμαστε όλοι ότι θα είναι ιδιαίτερα δυνατό. Οι ρίζες του χρένου έχουν δριμύτατη, πικάντικη γεύση και διαπεραστική μυρωδιά. Το χρένο αναδίδει αυτό το άρωμα και αποκτά αυτή την καυτερή γεύση μόνο όταν τριφτεί η ρίζα του. Τότε απελευθερώνονται πτητικά έλαια που δίνουν στη ρίζα αυτή την ξεχωριστή καυστική γεύση.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.