Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δραγασάκης: Μην υποτιμάτε τα αντίμετρα. Αν υπήρχαν από την αρχή, θα είχαμε βγει από τα μνημόνια

8 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Τα αντίμετρα επέλεξε να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Απαντώντας τόσο στη ΝΔ αλλά και σε όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τα αντίμετρα που επετεύχθη σαν στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Γιάννης Δραγασάκης σε ομιλία του σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, όπου τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάνουν λάθος όσοι από άγνοια ή ως αντιπολιτευτική τακτική υποτιμούν τα αντίμετρα που πέτυχε η κυβέρνηση και την αρχή της δημοσιονομικής ουδετερότητας που τα διέπει».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εάν είχε αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, το κοινωνικό κόστος θα ήταν σαφώς ηπιότερο, οι ανισότητες θα ήταν μικρότερες και η έξοδος από τα Μνημόνια θα ήταν ταχύτερη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστρεψε τα πυρά του και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χωρίς να κατονομάσει, κατηγόρησε εμμέσως ότι σε κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης είχε γραμμή σύμπλευσης με τους δανειστές, ή τήρησε γραμμή «Πόντιου Πιλάτου». Την ίδια ώρα έθεσε το επόμενο 12μηνο ως το κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση και από την ικανότητά της να οργανώσει από τώρα σε νέες βάσεις την πολιτική ζωή μετά το 2018, έπειτα από τα Μνημόνια και την επιτροπεία.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Μαΐου, 2017 at 18:32 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply