Ένας 50χρονος τουρίστας δέχτηκε σφοδρή επίθεση από Δράκο του Κομόντο στην Ινδονησία, όταν αποφάσισε να πλησιάσει το ζώο για να τραβήξει φωτογραφίες.

Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στην επαρχία East Nusa Tenggara στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο της Ινδονησίας.

Ο 50χρονος Loh Lee Aik με καταγωγή από την Σιγκαπούρη, αγνόησε τα σήματα που προειδοποιούσαν τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από τους Δράκους του Κομόντο και έτσι δέχτηκε αιματηρό δάγκωμα στο αριστερό πόδι.

Οι Δράκοι του Κομόντο είναι οι πιο μεγαλόσωμες σαύρες του πλανήτη και το δάγκωμα τους είναι δηλητηριώδες.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Κομόντο τόνισε πως «οι δράκοι δεν θέλουν να τους ενοχλούν όσο τρώνε» και μάλιστα επεσήμανε πως αυτή είναι η περίοδος ζευγαρώματος των συγκεκριμένων ζώων, γεγονός που τα κάνει πιο επιθετικά.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας με την σειρά του δήλωσε πως “ευτυχώς ήταν μικρός ο Δράκος του Κομόντο που τον δάγκωσε” και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο σοβαρά τραυματισμένος τουρίστας μεταφέρθηκε γρήγορα με στρατιωτικό σκάφος σε κοντινό ιατρικό κέντρο, όπου και παραμένει λαμβάνοντας θεραπευτική αγωγή.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.