Έναν μήνα μετά τη ληστεία που αναδείχτηκε σε φιάσκο της αστυνομίας σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μουσών και Θηβών, στο Παλαιό Φάληρο, οι Aρχές εντόπισαν τα στοιχεία του 4ου ληστή που παραμένει άφαντος.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον κακοποιό, ο οποίος δεν είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς, ενώ όπως αποδείχτηκε αργότερα είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του διαμερίσματος το οποίο εισέβαλε μαζί με τους συνεργούς τους, στην οποία μάλιστα και αφόδευσε αφήνοντας έτσι στοιχεία για να τον αναγνωρίσουν οι αρχές.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί σε ένα τεράστιο φιάσκο για την αστυνομίας καθώς ο ληστής κατάφερε να παραμείνει κρυμμένος επί 14 ολόκληρες ώρες στον ίδιο χώρο όπου πλήθος αστυνομικών πραγματοποιούσε έρευνες. Ταυτόχρονα έφερε στην επιφάνεια τα κενά στη συνεννόηση και το συντονισμό των αστυνομικών υπηρεσιών που κλήθηκαν να ερευνήσουν τη ληστεία στο διαμέρισμα της 66χρονης ενοίκου η οποία βρισκόταν μαζί με την 55χρονη οικιακή βοηθό της που έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Ο δράστης που είχε εντοπιστεί μέσα στη ντουλάπα του διαμερίσματος από τον γιο της 66χρονης ο οποίος προβληματίστηκε από την έντονη δυσοσμία, είναι αλλοδαπός και συνεργός ενός από τους δύο δράστες που συνελήφθησαν (ο τρίτος έπεσε από μπαλκόνι προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία και έχασε τη ζωή του), του 35χρονου Αρμένιου Aramais Bagdasarian.

Ο τέταρτος δράστης που καταζητείται και ο Bagdasarian είχαν συλληφθεί στις 15 Μαΐου του 2012 και κατηγορούνταν για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα. Στη συνέχεια καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και αφού εξέτισαν την ποινή τους αφέθηκαν ελεύθεροι στις 31 Ιανουαρίου του 2013. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά και συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά του 2014 ο Bagdasarian ξανασυνελήφθη κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη και αντιποίηση κατά συναυτουργία.

Οι αρχές έχοντας πλέον στη διάθεσή τους τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη που διέφυγε, τον αναζητούν σε γνωστά σημεία, δεν αποκλείουν όμως και το ενδεχόμενο να βρίσκεται πλέον στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συμμορία των τεσσάρων αντρών που εισέβαλαν στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου αποτελούνταν από επικίνδυνους κακοποιούς. Όπως προέκυψε, ο δεύτερος από τους δύο συλληφθέντες, ο 40χρονος Ρώσος «Ιγκόρ» συμμετείχε σε συμμορία που είχε διαπράξει 36 ένοπλες ληστείες σε μία από τις οποίες είχε τραυματιστεί και ένας ιδιώτης με την μόλις 12 ετών κόρη του.

Όσον αφορά στον δράστη της ληστείας που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις αρχές, τον Μολδαβό Mihail Ghenov, 41 ετών, κατά τη διάρκεια ληστείας το 2007 στην Καλλίπολη του Πειραιά, είχε σκοτώσει κοσμηματοπώλη και άντρα που είχε σπεύσει να αποτρέψει τη ληστεία.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.