Το βιβλίο της Ιβάνκα Τραμπ με όνομα «Εργαζόμενες Γυναίκες» κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία την Τρίτη και είναι μια απόπειρα της κόρης του Προέδρου να βοηθήσει όλες τις γυναίκες που εργάζονται να ορίσουν την επιτυχία στην ζωή αλλά και την καριέρα τους.

Το εν λόγω βιβλίο έχει 212 σελίδες, στις οποίες η συγγραφέας χρησιμοποιεί 19 βασικές πηγές για να υποστηρίξει τα επιχειρήματα της και αποφθέγματα από παραπάνω από 130 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και της Oprah Winfrey, της Maya Angelou και του Walt Disney.

Το «Εργαζόμενες Γυναίκες» παρουσιάζει την Ιβάνκα, που πλέον υπηρετεί την κυβέρνηση του πατέρα της σε συμβουλευτικό και όχι μόνο ρόλο, ως το πρότυπο μιας εργαζόμενης γυναίκας.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα πραγμάτων που η Ιβάνκα παρουσιάζει για τον εαυτό της μέσα από το νέο της βιβλίο:

1. Τα παιδιά της αποκαλούν την γιαγιά τους με το ψευδώνυμο «Glamma»: Και αυτό γιατί η Ιβάνα Τράμπ, η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ και μητέρα της Ιβάνκα και του Έρικ Τραμπ, περιγράφεται από την κόρη της ως ένα γκλάμουρ «fashion icon, μια άριστη οικοδεσπότης και μια επιχειρηματίας δια βίου».

2. Είναι δρομέας: «Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι στο τρέξιμο» γράφει η Τραμπ, η οποία έχει θεαθεί παραπάνω από μια φόρα να τρέχει στο πάρκο Rock Creek στην Ουάσινγκτον.

3. Είναι πολύ σκληρά εργαζόμενη: «Όποιος με ξέρει, ξέρει επίσης πως μπορώ να ξεπεράσω τους πάντες στο θέμα της εργατικότητας», λέει περήφανα για τον εαυτό της.

4. Ο σύζυγος της Τζάρεντ Κούσνερ αποτελεί μια δύναμη ηρεμίας: «Είναι εξαιρετικά πρακτικός και πάντοτε ψύχραιμος μπροστά στις δυσκολίες. Θεωρεί πως δεν είναι καθόλου παραγωγικό να επικεντρώνεται κανείς στο πρόβλημα (αντί για την λύση) ή να αντιδράει πολύ συναισθηματικά» γράφει για τον άνδρα της και προσθέτει, «είναι ο καλύτερος μου δάσκαλος σχετικά με το πως να κρατάω τον εαυτό μου σε κατάσταση ηρεμίας και πως να καθοδηγούμαι από την μετριασμένη φωνή της λογικής στα πράγματα τα οποία μετράνε, ακόμη και σε στιγμές κρίσης ή χάους, όπου ενστικτωδώς τείνω να γίνομαι συναισθηματική».

5. Της αρέσουν οι παιώνιες: Η Ιβάνκα ενθαρρύνει όλες τις εργαζόμενες γυναίκες να αποκτήσουν σωστή αντίληψη στην ζωή τους και την καριέρα τους, κοιτώντας τον εαυτό τους από ένα μακρινό σημείο στο μέλλον. Το ιδανικό σενάριο για την ίδια θα ήταν μια ημέρα γενεθλίων της όπου «βρίσκομαι στο τέρμα ενός μεγάλου τραπεζιού, διακοσμημένο με υπέροχες ανθοδέσμες με κοκκινωπές παιώνιες, και καθισμένοι στις δύο πλευρές είναι άνθρωποι που έχουν μεγάλη σημασία στην ζωή μου».

6. Σπούδασε στον τομέα των ακινήτων: Η Τραμπ φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Georgetown και κατά την διάρκεια των σπουδών της μεταφέρθηκε στο University of Pennsylvania, όπου επικεντρώθηκε στη αγορά των ακινήτων αλλά παράλληλα μελέτησε οικονομικά και ιστορία της τέχνης.

7. Προορίζει την πεντάχρονη κόρη της, Αραμπέλα, να αναλάβει τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Παρότι η Τραμπ επιμένει ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά από την θέληση της Αραμπέλας, αποκάλυψε ότι όσο δούλευε στο Tramp International DC Hotel οραματιζόταν την μικρή να διοικεί το μέρος: «Μπορώ να φανταστώ την Αραμπέλα μια μέρα να επιτηρεί αυτό το ξενοδοχείο (αν φυσικά το διαλέξει η ίδια), και μάλιστα μοιράστηκα αυτήν μου την σκέψη με την επιτροπή» δηλώνει.

8. Διαβάζει πολύ: «Καταναλώνω τεράστιες ποσότητες πληροφοριών: βιβλία, εφημερίδες, εμπορικά περιοδικά, περιοδικά. Οι ομιλίες TED και τα podcasts είναι κάποιοι άλλοι τρόποι με τους όποιους εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και αποκτώ διάφορες πληροφορίες πάνω σε θέματα που με αφορούν».

9. Το 2016 «μου άνοιξε τα μάτια»: Εκμυστηρεύεται η Ιβάνκα -η οποία πήγε σε ιδιωτικό σχολείο και έζησε μια ζωή με επίκεντρο την Νέα Υόρκη- και υπογραμμίζει πόσο σημαντική υπήρξε η εμπειρία να μιλήσει με ανθρώπους έξω από τον κύκλο και την «φούσκα» της, κατά την διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του πατέρα της. «Έχοντας μιλήσει με ανθρώπους και από τις δύο πλευρές της πολιτικής σφαίρας, έμαθα από πρώτο χέρι την σημασία του να συλλέγεις και να εξετάζεις όλες τις διαφορετικές απόψεις».

10. Αυτή και ο συζυγός της κάνουν προξενιά: Η Τραμπ αναλύει την σημασία του να συλλέγεις και να διατηρείς επαφές: «Το αγαπημένο μου παράδειγμα είναι το γεγονός ότι εγώ και ο Τζάρεντ έχουμε γνωρίσει 7 ζευγάρια που στο τέλος παντρεύτηκαν. Εφτά! (Αστειευόμαστε ότι το κρυφό ταλέντο μας είναι το προξενιό, αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να δώσουμε εγγυήσεις. Πάντως, μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά καθώς δεν έχουμε κανένα διαζύγιο!)».

11. Κάνει πολλές λίστες: Η Ιβάνκα παίρνει τον χρόνο για να γράψει τους ετήσιους της στόχους. «Κάθομαι μόνη μου με ένα τετράδιο και τα ακουστικά μου και σκέφτομαι μια μεγάλη λίστα σπουδαίων στόχων για κάθε μια από τις επιχειρήσεις που επιτηρώ» γράφει η ίδια. Επιπλέον, δημιουργεί και λίστες που αφορούν προσωπικούς και οικογενειακούς στόχους.

12. Στον Τζάρεντ αρέσει το περπάτημα: «Ο Τζάρεντ καταγράφει πολλά μίλια κάθε Κυριακή την ώρα που μιλάει στο κινητό του και παράλληλα είτε κάνει κύκλους μέσα στο σπίτι ή βγαίνει έξω και περπατάει» γράφει η Ιβάνκα κάνοντας αναφορά σε μια έρευνα που δείχνει ότι το περπάτημα αναζωογονεί την δημιουργικότητα.

 

13. Ασχολείται με την κηπουρική: Η Ιβάνκα απολαμβάνει να περνάει χρόνο με τα παιδιά της στον κήπο του σπιτιού της στο Νιου Τζέρσι, όπου πηγαίνουν οικογενειακά τα Σαββατοκύριακα. «Τα μούρα είναι πολύ δημοφιλή: οι φράουλες και τα βατόμουρα. Έχουμε επίσης μια ροδακινιά και ένα θάμνο με σύκα»

14. Εξασκείται στον υπερβατικό διαλογισμό εδώ και «κάμποσα χρόνια»: Η ίδια δηλώνει «Δεν θα μπορούσα να κάνω τα μισά πράγματα από αυτά που κάνω μέσα στην μέρα μου αν δεν έκανα διαλογισμό» και ενημερώνει πως 20 λεπτά διαλογισμού την μέρα, είναι ο ιδανικός χρόνος για να καθαρίσεις το κεφάλι σου, αλλά ακόμη και πέντε λεπτά είναι «καλύτερα από το τίποτα».

15. Συνήθιζε να προστατεύει τα παιδιά της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Η Ιβάνκα προβαίνει συχνά σε αναρτήσεις εικόνων που απεικονίζουν τα τρία της παιδιά στο Instagram, αλλά όπως ενημερώνει η ίδια, αυτό είναι κάτι που δεν έκανε πάντα: «Δεν κοινοποίησα ούτε μια φωτογραφία της Αραμπέλας δημοσίως πριν κλείσει τα πρώτα της γενέθλια».

 

16. Προσφέρει στα παιδιά της «μπάνια spa»: Η Τραμπ επαναλαμβάνει συνεχώς το πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτήν να ξοδεύει χρόνο με τα παιδιά της. «Ποτέ μου δεν μου άρεσε πολύ το μπάνιο αλλά προσπαθώ να το κάνω ξεχωριστό για τα παιδιά μου. Μου αρέσει να τα περιποιούμαι και να τους κάνω «μπάνια spa», κατά το όποιο δημιουργούμε ατμό αφήνοντας το ζεστό νερό να κυλάει, ακούμε τροπική μουσική από το spotify, χαμηλώνουμε τα φώτα, και βάζουμε αφρόλουτρο στο νερό. Το ευχαριστιούνται δεόντως και περνάμε ευχάριστες στιγμές».

17. Της αρέσει η σειρά «Real Housewives»: Η Ιβάνκα αναφέρει πως «πολλές φορές μου αρέσει να κάθομαι μπροστά από την τηλεόραση, με ένα γιγάντιο μπολ γεμάτο μακαρόνια, ένα ποτήρι κρασί και να βλέπω «Real Housewives» αλλά αν θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου πρέπει να παραδεχθώ πως δεν είναι και τόσο παραγωγικό» γράφει, προσθέτοντας ότι προτιμά να περνάει τον ελεύθερο της χρόνο κάνοντας διαλογισμό ή γυμναστική.

18. Θηλάζει όλα της τα παιδιά: «Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα όταν επιστρέφεις στην δουλειά είναι όταν προσπαθείς να συνεχίσεις να θηλάζεις και βλέπεις την παροχή γάλακτος να πέφτει κατακόρυφα. Με έκανε να αισθάνομαι απαίσιος γονιός».

19. Η πεθερά της φέρνει όλες τις λιχουδιές και τα σνακ: Η Seryl φρόντιζει να κρατάει τους υπαλλήλους της, στην επώνυμη μάρκα ρούχων και αξεσουάρ που διευθύνει, πάντοτε με το στομάχι γεμάτο. «Γεμίζω το ψυγείο με υγιεινά σνακ (χάρις στην φοβερή πεθερά μου που κάνει όλα τα ψώνια για εμάς)» γράφει η Ιβάνκα.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.