Πρόσκληση για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, των υποδομών φυσικού αερίου και της έρευνας – εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ενώ τόνισε ακόμη ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επιτρέπει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επικύρωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη χρονική στιγμή που γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική οικονομία. Τώρα που η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και αξιοπιστία, είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στον ενεργειακό τομέα».

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ, ο Υπουργός, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης, στον τομέα της ενέργειας, με τον Υφυπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Χαμέντ Αλ Νεγιαντί.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.