Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόσκληση Σταθάκη για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας

4 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Πρόσκληση για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, των υποδομών φυσικού αερίου και της έρευνας – εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ενώ τόνισε ακόμη ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επιτρέπει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επικύρωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη χρονική στιγμή που γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική οικονομία. Τώρα που η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και αξιοπιστία, είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στον ενεργειακό τομέα».

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ, ο Υπουργός, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης, στον τομέα της ενέργειας, με τον Υφυπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Χαμέντ Αλ Νεγιαντί.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2017 at 19:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply