Επίθεση στην κυβέρνηση για το κόστος των ΥΚΩ, που φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα φορτώνουν το κόστος των ΥΚΩ σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Σε σχετική δήλωσή του τονίζει ότι οι συμβάσεις για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υπογράφηκαν τον Ιούλιο του 2014 και το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί το αργότερο τον Ιούλιο του 2016.

«Η λειτουργία του θα εξοικονομήσει κάθε χρόνο 100 εκατ. ευρώ από το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας» υπογραμμίζει  και προσθέτει:

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να φορτώνει τους λογαριασμούς με το κόστος των 100 εκατ. € το χρόνο, με άγνωστη την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.

Οι ίδιες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης. Ένα έργο που εντάξαμε στα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα (PCIs) ως τμήμα του μεγάλου διευρωπαϊκού έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αττικής, του EuroAsia Interconnector. Ένα έργο που θα έπρεπε να λειτουργεί μέχρι το 2020, ακόμη περιμένει την επιλογή του αναδόχου για την αρχική …μελέτη βυθού.

Το μόνο που ξέρουν είναι, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, να ξεπουλούν τη χώρα και να υπογράφουν συμφωνίες καταδίκης, συμφωνίες ντροπής.»

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.