Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Γρεβενών: 1η ΜΑΗ 2017 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ-  Ορόσημο Αγώνων- θυσιών και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Απρίλιος 30th, 2017 by Χρήστος Μίμης

Εργαζόμενες–νοι, στον ιδιωτικό τομέα,  Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέες & Νέοι,


Για μια ακόμα χρονιά, η Εργατική Τάξη της χώρας μας Απεργεί την Δευτέρα 1η ΜΑΗ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μια ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μια κοινωνία με δουλειά για όλους, με  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και  αξιοπρεπείς μισθούς.

Λέμε όχι στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές ,η απάντηση του κόσμου της εργασίας  είναι ξεκάθαρη:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ,ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων .
  • Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους .
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.


Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 9,30π.μ στην Πλατεία Λαχαναγοράς  την Δευτέρα 1Μάη 2017.

    Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Κυριαζίδης Λάζαρος 

This entry was posted on Κυριακή, Απρίλιος 30th, 2017 at 09:53 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply