Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος που έχει απομείνει στον κόσμο «στράφηκε» στον κόσμο της τεχνολογίας για να βρει ταίρι.

Ο Σουντάν, όπως ονομάζεται ο εν λόγω ρινόκερος, μπήκε στο Tinder, την εφαρμογή γνωριμιών. Πρόκειται για μία τελευταία προσπάθεια των ειδικών για την αναπαραγωγή του, προκειμένου να μην εξαφανιστεί το είδος.

«Δεν θέλω να είμαι πολύ τολμηρός, αλλά η μοίρα του είδους κυριολεκτικά εξαρτάται από εμένα. Αποδίδω καλά υπό πίεση», αναφέρει το προφίλ του ρινόκερου στο Tinder. Πρόκειται για την καμπάνια με τίτλο «Ο πιο περιζήτητος εργένης στον κόσμο», που κάνει μία μη κυβερνητική οργάνωση στην Κένυα, σε συνεργασία με την εφαρμογή γνωριμιών.

Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν 9 εκατ. δολάρια, για να γίνει έρευνα για μεθόδους αναπαραγωγής, μεταξύ των οποίων και η εξωσωματική, σε μία προσπάθεια να διασωθεί το είδος από την εξαφάνιση. Ο 43χρονος Σουντάν και τα δύο τελευταία θηλυκά του είδους δεν έχουν καταφέρει να αναπαραχθούν φυσικά, εξαιτίας κάποιων ζητημάτων που περιλαμβάνουν και την ηλικία τους, αναφέρει το TIME.

Οι τρεις λευκοί ρινόκεροι ζουν στην Κένυα, με διαρκή φύλαξη.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.