Η καλύτερη συμβουλή για τις χώρες που δεν θέλουν να καταρρεύσει ο τουρισμός τους, είναι η εξής: Μην ενοχλείς την Κίνα!

Αυτό είναι το μάθημα που η Νότια Κορέα βιώνει την παρούσα στιγμή. Η χώρα έχει υποστεί μείωση των Κινέζων τουριστών κατά 40% τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Κορέας.

Τα κινέζικα τουριστικά γκρουπ προβαίνουν σε συνεχείς ακυρώσεις των εκδρομών τους στην Νότια Κορέα, ως ένδειξη του θυμού τους σχετικά με την ανάπτυξη του Αμερικάνικου αντιπυραυλικού συστήματος στην χώρα τους. Θεωρείται μάλιστα, πως οι Κινέζικες αρχές έχουν δώσει εντολή στα ταξιδιωτικά γραφεία να σταματήσουν να πουλάνε ταξίδια στην Νότια Κορέα.

Τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά για τον τουρισμό της Νότιας Κορέας. Οι κρατήσεις που κρατούν από 4 μέχρι 8 νύχτες διαμονής έχουν πέσει κατά 28% για το δεύτερο τετράμηνο του 2017 σε σύγκριση με το περσινό έτος, σύμφωνα με την ForwardKeys.

Η Κίνα στάθηκε ενάντια στην εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στην Νότια Κορέα, λέγοντας πως απειλεί την ασφάλεια της περιοχής και τροφοδοτεί την ενεργοποίηση περαιτέρω εντάσεων. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας με την σειρά της υποστήριξε πως το σύστημα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να εξουδετερώσει τις απειλές από τους πυραύλους της Βόρειας Κορέας.

Οι επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό της χώρας, έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τις πρώτες συνέπειες αυτής της κρίσης. Άλλωστε οι Κινέζοι πολίτες αποτελούν τον κορμό του κορεάτικου τουρισμού, καθώς τον τελευταίο χρόνο αποτέλεσαν 8 από τα 17 εκατομμύρια ανθρώπων που ταξίδεψαν στην χώρα τους.

«Υπάρχει μια αισθητή μείωση στους αριθμούς τουριστικών γκρουπ που έρχονται από την Κίνα στην Σεούλ από τότε που ξεκίνησε η κρίση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD» είπε σε δηλώσεις του ο Kil Ki-yon, διευθηντής της Seoul Tiger Bus, μιας εταιρείας που αναλαμβάνει τα τουρ των Κινέζων μέσα στην πόλη.

Από τα μέσα Μαρτίου και έπειτα, οι πωλήσεις σε Κινέζους πελάτες έχουν κάνει «βουτιά» κατά 40% σε σύγκριση με τα περσινά νούμερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Ο ίδιος προσέθεσε πως οι Κινέζοι τουρίστες αποτελούν περίπου το 80% των πωλήσεων που γίνονται σε τουριστικά είδη.

Εντωμεταξύ, οι δυσκολίες για την Νότια Κορέα έρχονται σε μια στιγμή που οι Κινέζοι βρίσκονται σε τουριστική ακμή. Ενδεικτικά, ξόδεψαν 261 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο κατά το έτος 2016, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού.

Η ForwardKeys με την σειρά της αναφέρει πως οι Νοτιοανατολικές Ασιατικές χώρες είναι αυτές που θα επωφεληθούν από την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας.

Οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Σεούλ σχετικά με το ζήτημα THAAD, προς το παρών δείχνουν ελάχιστα σημάδια χαλάρωσης. Η Νότια Κορέα φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει με το σύστημα, τμήματα των οποίων έχουν φτάσει πλέον στον προγραμματισμένο τόπο εγκατάστασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας.

Σε απάντηση, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την εναντίωση του σε αυτήν την κίνηση, προειδοποιώντας ότι «η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα».

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.