Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μητρόπολη Γρεβενών || Η 2η Διεθνής Συνάντηση για την Βυζαντινή Αγιογραφία στα Γρεβενά (εικόνες)

28 Απριλίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

«Όταν ο τόπος αυτός έχει γεννήσει τους Σαμαριναίους αγιογράφους , αυτή η 2η Διεθνής Συνάντηση Αγιογραφίας λαμβάνει ιδιαίτερο νόημα. Και τούτο γιατί από την μία δείχνει την συνέχιση της παράδοσης και από την άλλη δημιουργεί τις προϋποθέσεις αλλά και την όρεξη για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την αγιογραφία». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τους αγιογράφους, μαθητές και δασκάλους, από την Φλωρεντία, το Βουκουρέστι, την Κοζάνη αλλά και την πόλη των Γρεβενών, καθώς και το πλήθος των επισκεπτών, κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας με τίτλο: «Το πρόσωπο του Χριστού» που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ευαγγελίστρια.


«Το πρόσωπο του Χριστού είναι το κατεξοχήν πρόσωπο που εκφράζει τον έρωτα του Θεού προς τον άνθρωπο και γι’ αυτό και το εικονίζουμε, γιατί και ο Ιδιος ο Υιός και Λόγος του Θεού σάρξ εγένετο και άρα εικονίστηκε για εμάς», είπε μεταξύ άλλων ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομος Σταμούλης κατά την ομιλία της Εκθέσεως.


Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και θα λειτουργεί κατά το πρωί (9:00-13:00)και το απόγευμα (17:30-20:00). Την Έκθεση μπορούν να την επισκεφθούν και μαθητές των σχολείων μας, ανά τάξη, κατόπιν επικοινωνίας με το Βιβλιοπωλείο «Αναλόγιον». (24620 23020)

Περισσότερες εικόνες και video δείτε εδώ

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 at 13:42 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply