Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΔΑ Αττικής: Νέο πρόγραμμα επιδότησης έως και 3.000 ευρώ για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Απρίλιος 21st, 2017 by Σταματίνα

Κλιμακωτό πρόγραμμα επιδότησης με όφελος έως και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία και 750 ευρώ για διαμέρισμα παρέχει η ΕΔΑ Αττικής για εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου.

Το νέο πρόγραμμα, που υλοποιείται ήδη από τις Απριλίου επιδοτεί απευθείας στον καταναλωτή μέρος του συνολικού κόστους μετατροπής της υπάρχουσας εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης σε αντίστοιχη φυσικού αερίου.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά και ισχύει μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, που ανέρχεται στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση ισχύει για όλες τις κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας.

Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται ακόμα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος για τη σύνδεσή τους.

Το ύψος επιδότησης είναι κλιμακωτό και διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την ισχύ του λέβητα και διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα μεγαλύτερη από 200.000 kcal/h, επιδότηση 3.000 ευρώ
  • Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 170.001 έως 200.000 kcal/h, επιδότηση 2.225 ευρώ
  • Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 120.001 έως 200.000 kcal/h, επιδότηση 1.500 ευρώ
  • Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία με εγκατεστημένη ισχύ λέβητα από 35.001 έως 120.000 kcal/h, επιδότηση 1.100 ευρώ
  • Για αυτόνομη θέρμανση μικρότερη ή ίση με 35.000 kcal/h, επιδότηση 750 ευρώ
  • Για αυτόνομη θέρμανση με ανυψωτική στήλη, επιδότηση 360 ευρώ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης αρκεί να υποβάλλουν αρχικά μία υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα. Για την απόδοση της επιδότησης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας που καθορίζεται με βάση την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης και την έκδοση της άδειας χρήσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Απρίλιος 21st, 2017 at 08:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply