Στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της γενικής ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής «και βεβαίως του βασικού πυλώνα της που είναι η ΔΕΗ», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο Νίκος Βούτσης παρέλαβε νωρίτερα σήμερα, την έκθεση πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα έτη 2015 και 2016, από τον πρόεδρο της Αρχής, Νίκο Μπουλαξή.

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λειτουργεί μέσα σε ένα διευρυμένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που σίγουρα διαμορφώνει πιέσεις και από ιδιωτικά συμφέροντα και συντελείται σε μια μεταβατική φάση, στην οποία βρίσκεται όλος ο τομέας της ενέργειας, το τέλος της οποίας δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται και να εκφράζει την ανάγκη για τον δημόσιο χαρακτήρα της γενικής ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής και βεβαίως του βασικού πυλώνα της που είναι η ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του στην προσπάθεια και το έργο της ΡΑΕ, και ζήτησε να συνεχιστεί η αποφασιστική και ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της Αρχής στα ζητήματα των τιμολογήσεων, της στρατηγικής και του μείγματος των ενεργειακών πηγών, όπως και σε άλλα πολύ κρίσιμα ζητήματα, προς όφελος του απλού πολίτη, του καταναλωτή.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, για τα ενεργειακά δρώμενα παγκοσμίως και στον ευρωπαϊκό χώρο και στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και για τις ανάγκες της χώρας», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπουλαξής.

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.