«Κάθε σύγκριση των σημερινών καταστάσεων με τα εγκλήματα του

εθνικοσοσιαλισμού δεν οδηγεί σε τίποτα το θετικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, καταδικάζοντας την χθεσινή άτοπη τοποθέτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπαίσερ, ο οποίος συνέκρινε τον Άσαντ με τον Χίτλερ.

Σε μία άκομψη προσπάθεια να καταδικάσει την επίθεση με χημικά του Άσαντ και κυρίως να ασκήσει πιέσεις στη ρωσική κυβέρνηση για τη στήριξή της στο καθεστώς της Συρίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα και παρουσίασε τον Χίτλερ ως …αρνάκι, μπροστά στην τακτική Άσαντ.

«Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα. Ακόμη κι ένας άνθρωπος τόσο απαίσιος όσο ο Χίτλερ δε χρησιμοποίησε χημικά όπλα» είπε ο εκπρόσωπος του Τραμπ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο ίδιος παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη, αρκετές ώρες αργότερα, αφού όμως είχε προκληθεί σάλος. Μάλιστα χαρακτήρισε το σχόλιό του ως «Απρεπές και αναίσθητο».

 

 

ΑΠΕ 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.