Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Χταποδοκεφτέδες

12 Απριλίου, 2017 by Σταματίνα

Υλικά:

  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

  • 3 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση:

Πλένετε το χταπόδι και το περνάτε από την μηχανή του κιμά

-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά

-Αλατοπιπερώνετε

-Ζυμώνετε καλά

-Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες

-Σε ένα πιάτο βάζετε το αλέυρι

-Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει

-Αλευρώνετε τους κεφτέδες

-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές

-Προαιρετικά σερβίρονται και με κόκκινη σάλτσα

 

sintages

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017 at 12:54 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply