Εχετε συνηθίσει να την αγοράζετε έτοιμη, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με αυτήν που θα κάνετε μόνοι σας. Εξάλλου, θα είναι η μοναδική χωρίς συντηρητικά.

Η συνταγή είναι πολύ απλή.

Υλικά

  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας μoυστάρδα
  • 1 ποτηράκι λάδι καλαμποκιού (όσο πάρει, όχι ελαιόλαδο, πάντως)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το αυγό από το ψυγείο 1 ώρα νωρίτερα
  • Βάλτε σε ένα μεσαίο μπολάκι τον κρόκο αυγού -Προσθέστε τη μουστάρδα, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Με μίξερ χειρός χτυπήστε αρκετά -Αν δυσκολεύεστε, χτυπήστε έντονα με αυγοδάρτη
  • Ρίξτε λίγο λάδι, χτυπήστε ώστε να πάρει σώμα, ξαναρίξτε λίγο λάδι
  • Χτυπήστε καλά και δραστήρια για 2 λεπτά
  • Αν η μαγιονέζα βγει πολύ παχιά, προσθέστε λίγο δροσερό νερό
  • Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο λάδι και χτυπήστε κι άλλο
  • Μην σταματήσετε ποτέ το χτύπημα, αλλιώς θα «πέσει»
  • Είναι έτοιμη!
  • Προσοχή: Η μαγιονέζα διατηρείται μόνο 48 ώρες στο ψυγείο, κάντε μικρή ποσότητα
  • Οταν η μαγιονέζα είναι έτοιμη μπορείτε να την αρωματίσετε με βότανα (σχοινόπρασο, μαϊντανό κλπ)

Φάτε την με όλα! Δοκιμάστε την, ωστόσο, όπως την τρώνε οι Γάλλοι: με σκληρά, βραστά αυγά.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.