Δραματικά, ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο μπήκε λουκέτο σε 8.511 επιχειρήσεις την ώρα που άνοιξαν 7.687, δημιουργώντας ένα «έλλειμμα» 924 επιχειρήσεων.

«Πρωταθλήτριες» στα λουκέτα αναδείχθηκαν οι ατομικές εταιρείες με 6.065 «λουκέτα». Ακολουθούν οι ομόρυθμες εταιρείες με 1.057 κατεβασμένα ρολά και οι ΕΠΕ με 466.

Και σε επίπεδο ενάρξεων, όμως, οι ατομικές επιχειρήσεις είχαν την τιμητική τους αφού ιδρύθηκαν 4.472 τέτοιες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Παράλληλα αυξάνεται σταθερά, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, η «δημοτικότητα» των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ) που είναι γνωστές και ως «επιχειρήσεις του ενός ευρώ» καθώς το πρώτο τρίμηνο συστάθηκαν 1.788 ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 712 εγγραφές στους καταλόγους του ΓΕΜΗ που αφορούν σε Ο.Ε.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.