Την αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας και σε πόρισμα που θα παραδοθεί σε λίγες ημέρες παρουσιάζεται το σχέδιο του αναλυτικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το σχέδιο περιλαμβάνει και μια «καινοτομία», καθώς για πρώτη φορά η Ιστορία θα φτάνει στο παρόν, δηλαδή μέχρι τον 21ο αιώνα. Το τελευταίο κεφάλαιο θα αφορά την προσφυγική κρίση και την παγκοσμιοποίηση.

Παράλληλα, «μεγαλύτερο μέρος θα καταλαμβάνουν γεγονότα του 20ου αιώνα, καθώς θεωρείται καθοριστικός και πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκπαίδευση των παιδιών ιδιαίτερα στο λύκειο.

Το πόρισμα της Επιτροπής, που θα τεθεί προς διαβούλευση, περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις:

Σκοπός της ύλης ανά τάξη.

  • Μεθοδολογία.
  • Περιεχόμενα ανά τάξη.
  • Θεματικοί φάκελοι σε συμβατική και ψηφιακή μορφή.

«Οι θεματικοί φάκελοι θα επιτρέπουν τη μελέτη των ιστορικών ζητημάτων σε βάθος και από αυτούς θα επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί τα θέματα διδασκαλίας.

Το καινοτόμο στοιχείο στους θεματικούς φακέλους: θα είναι ανοιχτοί, ώστε να εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα δεδομένα.

Για παράδειγμα, ένας θεματικός φάκελος για την Ακρόπολη θα περιέχει πηγές, οπτικές αναπαραστάσεις, λογοτεχνικές αναπαραστάσεις, που θα οδηγούν τον μαθητή να σκέφτεται ιστορικά, να μπορεί να συνδυάσει πηγές και να εξασκήσει την κριτική του σκέψη», αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος».

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.