ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Δευτέρα 3  Απριλίου 2017 στις 10.30 π.μ. διαβάζουμε το  «Αν ήμουν Βιβλίο» και συζητάμε για την αξία της  φιλαναγνωσίας .Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο  με οδηγό τη φαντασία τους, χρησιμοποιώντας λέξεις και εικόνες, που στην κάθε σελίδα του  θα αποτυπώνουν  την αξία του βιβλίου στη ζωή τους.

Με τη συμμετοχή τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Στο Αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης.


Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στις 10.00 π.μ. διαβάζουμε τα «Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κυρίου Μόρρις Λέσμορ». Δημιουργούμε δύο πίνακες αντιθέσεων με θέμα : η ζωή μας  με τα βιβλία και η ζωή μας χωρίς αυτά.

Με τη συμμετοχή τμήματος του  3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στις 6.00 μ.μ.  διαβάζουμε το βιβλίο «Το Βιβλιόδεντρο», και κατασκευάζουμε το δικό μας δεντράκι , παίζουμε με τις λέξεις και γράφουμε ποιήματα   που θα στολίζουν περίτεχνα τα κλαδιά του.

Με τη νηπιαγωγό κ. Ιουλία Πλιάτσικα.

Για παιδιά 5-7  χρονών.

Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 6.00 μ.μ.  μαθαίνουμε για τη ζωή του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν τις σκέψεις του, τα όνειρά του που έγιναν παραμύθια και στη συνέχεια ζωγραφίζουμε τους  ήρωες τους και τους βάζουμε να συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το δημιουργό τους, σ΄ ένα ευφάνταστο κόμικς.

Με την εκπαιδευτικό Έλενα Τσιαρσιώτη.

Για παιδιά 8-12 χρονών.

Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ:

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 στις 11.00 π.μ. τα παιδιά, υποδέχονται το Πάσχα στη Βιβλιοθήκη.  Με μεράκι, φαντασία και  απλά υλικά διακοσμούν  όμορφες Πασχαλινές λαμπάδες.

Για παιδιά από 6-12 χρονών.

Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.