Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου ότι πίσω από την πώληση μονάδων της ΔΕΗ βρίσκονται «βαποράκια συμφερόντων.»

Ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας στη ΝΔ που ζήτησε να κατονομαστούν τα συμφερόντα δήλωσε: «Ας μην κάνει η Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταλαβαίνει. Ως προς τα πολιτικά «βαποράκια» που επιδιώκουν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι σαφές ότι αναφέρομαι σ’ αυτήν.»

Στη δήλωσή του ο  υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο και για εγχώρια και ξένα συμφέροντα που διεκδικούν τα φιλέτα της ΔΕΗ, τονίζοντας:

 «Ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα «φιλέτα» της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στις συναντήσεις με τους θεσμούς.

Εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και μάλιστα με χαριστικούς όρους, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής χρονικής προθεσμίας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος προς μια θετική κατεύθυνση.
Αν η Νέα Δημοκρατία ζητά απολογίες για τη ΔΕΗ ας ξεκινήσει, γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάληψη των μεγάλων πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν για την μακροχρόνια υπονόμευση της Επιχείρησης.»

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.