Σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων υποχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, έπειτα από το δημοσίευμα του Reuters περί συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο 7,47%, που αποτελούν χαμηλό επίπεδο διμήνου, σημειώνοντας πτώση 50 μονάδων βάσης (μισής ποσοστιαίας μονάδας). Η απόδοση των ελληνικών 10ετών κρατικών τίτλων μειώθηκε πάνω από 30 μονάδες βάσης στο 6,93%, που είναι χαμηλό πέντε εβδομάδων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, αν και αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται σήμερα οι αποδόσεις», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της DZ Bank. «Εάν αυτό επιβεβαιωθεί από αξιωματούχο της ΕΕ, είναι πιθανόν να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση», πρόσθεσε.

Δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για προκαταρκτική συμφωνία με τους δανειστές, στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, όπως επίσης και στα θέματα ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπρέιτχαρτ, δεν επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές περί κατ’ αρχήν συμφωνίας Ελλάδος και δανειστών», δήλωσε.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.