Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε το ρύζι που περίσσεψε, την επόμενη ημέρα

28 Μαρτίου, 2017 by Σταματίνα

Πόσοι από εσάς δεν έχετε ζεστάνει ξανά το ρύζι που σας είχε απομείνει από το μεσημέρι για να το φάτε το βράδυ ή ακόμα και την επόμενη μέρα. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι.

Πόσοι από εσάς, τώρα, γνωρίζετε πως υπάρχει κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση από την κατανάλωσή του; Και αυτό όχι γιατί το ξαναζεστάνατε, αλλά γιατί δεν το αποθηκεύσατε καλά μετά το μαγείρεμά του.

Το άψητο ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα, που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται.

Οταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν και θα παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Για να τη γλιτώσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε δροσερό μέρος. Το NHS υποστηρίζει πως το ιδανικό είναι μέσα σε μια ώρα να έχει μπει ψυγείο και να μην αποθηκευτεί περισσότερο από μία μέρα.

 

bovary.gr

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2017 at 14:05 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply