Είναι πλέον οπαδός της θεωρίας συνωμοσίας, ο υποψήφιος της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές και δείχνει πεπεισμένος ότι η «λύσσα» της δικαιοσύνης, των μίντια και των Σοσιαλιστών εναντίον του θα αποβούν τελικά υπέρ του και θα κερδίσει τις εκλογές.

«Οι ψίθυροι, τα σκάνδαλα, οι αηδίες που βγάζετε…Συνεχίστε, είναι τόσο υπερβολικά που οι άνθρωποι το βλέπουν» δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν στη χώρα των Βάσκων, στη νότια Γαλλία, το Σάββατο, 25 Μαρτίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αυτό είναι το τελευταίο του μήνυμα: θα κερδίσει γιατί τον χτυπούν. «Αυτό το πράγμα προκαλεί στους Γάλλους μια δημοκρατική αντίδραση» δηλώνει, χαμογελώντας. «Οσο μου επιτίθενται, τόσο εγώ είμαι σε φόρμα» προσθέτει και δείχνει πεπεισμένος ότι τελικά οι Γάλλοι θα αγαπήσουν τις πληγές του.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς δηλώνει, μάλιστα, ότι οι επιθέσεις των δημοσιογράφων εναντίον του, όταν βρίσκεται σε πολιτική εκπομπή, του κάνουν καλό. «Πήγα σε εκπομπή στο κανάλι France 2, και δεν έχει ξαναγίνει, οι δημοσιογράφοι με πυροβολούσαν. Φτάνει ένα σημείο που γίνεται καρικατούρα» δηλώνει ο Φιγιόν.

Ο υποψήφιος εκτιμά ότι η κριτική των Σοσιαλιστών εναντίον του υψώνεται για να «του κλέψουν τη νίκη», αλλά θα γίνει μπούμερανγκ. Οταν το Σοσιαλιστικό κόμμα ζήτησε την απόσυρσή του από την κούρσα των προεδρικών εκλογών εξαιτίας των σκανδάλων, ο Φιγιόν το ευχαριστήθηκε. «Οι Σοσιαλιστές μου έκαναν μεγάλη εξυπηρέτηση. Ηταν τεράστιο λάθος τους να ζητήσουν την απόσυρσή μου! Το να ζητάς στον μοναδικό υποψήφιο που εκπροσωπεί την Δεξιά, τριάντα ημέρες πριν τις εκλογές να αποσυρθεί είναι άρνηση της δημοκρατίας» δηλώνει.

Ο Φιγιόν δείχνει πεπεισμένος ότι ένα σενάριο συνωμοσίας εξυφαίνεται εναντίον του. Κατηγόρησε, μάλιστα, δημόσια, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι διαθέτει ένα «μαύρο γραφείο» στο προεδρικό μέγαρο, στο οποίο κάνει παρακολουθήσεις και κατευθύνει τα νήματα της δικαιοσύνης.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου αν λάβουμε υπόψιν τις δικαστικές έρευνες, με παρακολουθούν σίγουρα με υποκλοπές», αναφέρει και προσθέτει: «Εμαθα ότι ο πρόεδρος Ολάντ ακούει τις δικαστικές υποκλοπές στο προεδρικό μέγαρο».

Η τακτική αυτή φαίνεται ότι δίνει κουράγιο στον δεξιό υποψήφιο να αντέξει την τραυματική προεκλογική εκστρατεία. Ηλπιζε ότι στο πρόσφατο τηλεπτικό debate θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί από τα σκάνδαλα και να εξηγήσει το πρόγραμμά του. Αλλά ο Φιγιόν παραμένει αγκιστρωμένος στα θέματα που καθημερινά προκύπτουν εις βάρος του, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τις δουλειές που έπαιρνε με την εταιρεία συμβούλων που διαθέτει.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, ο Φιγιόν έγινε δεκτός στην πόλη Μπιαρίτς με κατσαρόλες και συνθήματα εναντίον του, αλλά δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Οσους περισσότερους διαδηλωτές βλέπετε, τόσο εγώ θα ανεβαίνω στις δημοσκοπήσεις».

Ωστόσο, από φαβορί για την γαλλική προεδρία, ο Φιγιόν βρίσκεται σήμερα τρίτος στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα περάσει καν στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.