Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπογραφή συμβάσεων για επιχορήγηση του Δήμου Γρεβενών από τον Δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη στην Αθήνα

27 Μαρτίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Γρεβενών προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού μέσω του οποίου θα επιχορηγηθεί ο Δήμος Γρεβενών με το ποσό των 37.662€ για την εκτέλεση έργων στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Ο Δήμαρχος επισήμανε στον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κο Κων/νο Βαρλαμίτη ότι το πρόγραμμα της Νέας Κοινωφελούς Εργασίας συμβάλλει, έστω και παροδικά, στην ανακούφιση των Δήμων και των ίδιων των ανέργων, ενώ παράλληλα με τα μικρής κλίμακας έργα θα συντηρηθούν υποδομές του Δήμου χωρίς σοβαρή επιβάρυνση του τρέχοντος προϋπολογισμού. Επιπλέον συζήτησε με τον κο Βαρλαμίτη το ενδεχόμενο επιπρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου για την εκτέλεση τεχνικών έργων και μελετών.

Την ίδια μέρα επίσης ο Δήμαρχος υπόγραψε σύμβαση με το Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότηση μελέτης που αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Γρεβενών. Η συγκεκριμένη μελέτη ανοίγει τον δρόμο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων, που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και το ποσό που θα δαπανηθεί ανέρχεται στα 35.000€.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2017 at 13:43 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply