Ένα απίστευτο κόλπο σκαρφίστηκε πατέρας 5 παιδιών για να μην δουλεύει. Ο ίδιος είπε στην εταιρία του πως έχει ψυχολογικά προβλήματα, έτσι ώστε να παίρνει τα μπόνους και παράλληλα να ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Ωστόσο ένα λάθος του ήταν αρκετό για να τον ξεσκεπάσουν…

Ο Βρετανός Στέφεν Άστμπουρι έπαιρνε για δύο χρόνια επιδόματα από τη δουλειά του ύψους 15.000 δολαρίων, λέγοντας πως δεν μπορεί να εργασθεί επειδή έπασχε από διπολική διαταραχή, άγχος και κατάθλιψη.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να έπεισε τους υπεύθυνους στην εταιρία όπου εργαζόταν, οι οποίοι έβαλαν ερευνητές να ψάξουν τους λογαριασμούς του.

Έτσι το Facebook  τον πρόδωσε καθώς ήρθαν «στην φόρα» αυτά που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια, με τον 32χρονο να πηγαίνει σε εξωτικά μέρη, να ποζάρει στον Πύργο του Άιφελ και να δοκιμάζει extreme sports.

Όσο, λοιπόν, ο ίδιος ισχυριζόταν πως ήταν ανίκανος να εργασθεί, έκανε τζετ σκι, καταδύσεις, σκι, διασκέδαζε σε εξωτικά μέρη παρέα με παπαγάλους και καβαλούσε μία γουρούνα.

Πέρα από τα επιδόματα που έπαιρνε από την δουλειά, το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων της Βρετανίας αναφέρει πως ο ίδιος κέρδιζε λεφτά ως έμπορος μετάλλων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρία κινήθηκε δικαστικά προς τον άνδρα, με τον ίδιο να γλιτώνει την φυλακή εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή.

Μπορεί, βέβαια ο Στέφεν να είχε προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που να δείχνουν πως είναι ανίκανος να εργασθεί, αλλά μετά την έρευνα έγινε γνωστό πως εκτός από τις ατελείωτες διακοπές του, ο άνδρας υπό την κατοχή του έναν αριθμό από οχήματα, τα οποία αν και ήταν υπηρεσιακά, συνέχιζε να τα οδηγεί.

Με την σειρά του, ο συνήγορος του 32χρονου είπε πως ο ίδιος τα έκανε αυτά για την 5χρονη κόρη του που ήθελε να της προσφέρει ότι καλύτερο, ενώ δεν γνώριζε πως πρέπει να ενημερώσει το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων για τις επιπλέον επαγγελματικές του δραστηριότητες.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.