Η Γη, ο μοναδικός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που, από όσο γνωρίζουμε, διαθέτει ζωή, κινείται με ένα συγκεκριμένο μοτίβο, το οποίο θεωρούμε δεδομένο. Ο πλανήτης μας περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, μια κίνηση που διαρκεί περίπου 24 ώρες και η οποία φαίνεται να γίνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά με ταχύτητα περίπου 30 χλμ το δευτερόλεπτο.

Ίσως να πιστεύουμε πως αυτοί οι κανόνες είναι ασήμαντοι και δεν επηρεάζουν την ύπαρξή μας. Μόνο που εάν ο πλανήτης μας «επαναστατήσει» και αλλάξει πορεία ή μειώσει την ταχύτητά του, τότε τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.

Σύμφωνα με το BBC, εάν η Γη άρχιζε να κινείται προς τα ανατολικά, το κλίμα των περισσότερων περιοχών θα άλλαζε δραστικά. Η Σαχάρα θα ήταν περισσότερο βροχερή και από έρημος θα μετατρεπόταν σε ζούγκλα. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της άνυδρης Καλιφόρνιας που θα είχε επίσης περισσότερες βροχές, σε αντίθεση με την Φλόριντα που θα έβλεπε τους βάλτους της να στερεύουν.

Εάν πάλι ο πλανήτης μας άρχιζε να κινείται πολύ αργά, τότε η ζωή στον πλανήτη δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, καθώς, η πλευρά που θα χτυπούσε ο ήλιος θα κατακαιγόταν, ενώ η «σκοτεινή» πλευρά θα πάγωνε. Σε μια μόλις ημέρα θα είχαμε μια μετάβαση από την εποχή των Παγετώνων στον… πλανήτη Αφροδίτη. Βέβαια, είναι γεγονός πως η Γη πράγματι μειώνει την ταχύτητά της, όμως θα περάσουν τρισεκατομμύρια χρόνια μέχρι να σταματήσει εντελώς.

 

huffingtonpost

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.