Ένας από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής εκστρατείας του Ντοναλντ Τραμπ στηρίχθηκε στην κατασκευή ενός τεράστιου τείχους που θα χωρίζει τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικό.

Μάλιστα, μια υπόσχεση που είχε δώσει σχετικά με το ζήτημα είναι ότι το Μεξικό θα πληρώσει και αυτό για την ολοκλήρωση του έργου. Όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό να συμβεί.

Ο προϋπολογισμός του Προέδρου αποκάλυψε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ξοδέψουν άμεσα 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό το έργο. Το Reuters μάλιστα ανέφερε πως ο Τραμπ έχει ήδη ζητήσει 1.5 δις για την οικονομική χρονιά που διανύουμε και άλλα 2.6 δις για την οικονομική χρονιά του 2018 που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Τα λεφτά αυτά φυσικά θα προκύψουν από τους Αμερικάνους φορολογούμενους πολίτες και όχι από το κράτος του Μεξικό, που έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να συμβάλλει οικονομικά στην εν λόγω κατασκευή.

Νωρίτερα την φετινή χρονιά ο Τραμπ είχε αποσύρει την προεκλογική του υπόσχεση πως το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του τοίχους, αλλά δήλωσε πως στο τέλος θα μας «αποζημιώσει για το κόστος».

Μια έκθεση από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εκτιμάει ότι το κόστος του τείχους θα είναι εντέλει πολύ υψηλότερο απ’όσο ο Τραμπ είχε υποσχεθεί στην προεκλογική εκστρατεία. Ο Πρόεδρος της Αμερικής είχε πει πως το τοίχος θα κόστιζε $ 12 δισεκατομμύρια, αλλά το τμήμα της Εσωτερικής Ασφάλειας εκτιμάει ότι το κόστος θα φτάσει έως και τα $21,6 δισεκατομμύρια και πως θα πάρει τρία χρόνια για να κατασκευαστεί.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.