Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

3 κόμματα, 3 βουλευτές, 1 τροπολογία για ίση μεταχείριση των γονέων σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου (video)

15 Μαρτίου, 2017 by Χρήστος Μίμης


Τροπολογία για τον εκσυγχρονισμό διατάξεων του οικογενειακού δικαίου κατέθεσαν σήμερα από κοινού στη Βουλή οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) και Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων), ώστε να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά με τους τρεις βουλευτές να προτείνουν στοχευμένες τροποποιήσεις στον Αστικό Κώδικα οι οποίες διέπονται από τις αρχές του ψηφίσματος 2079 / 2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο το όφελος των παιδιών. Συγκεκριμένα:
• Το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς
• Για τα παιδιά εκτός γάμου να εφαρμόζεται ό,τι και για τα παιδιά εντός γάμου
• Σαφής προσδιορισμός της νόμιμης κατοικίας του παιδιού
• Ίσος χρόνος διαβίωσης του παιδιού και με τους δύο γονείς
Όπως αναφέρουν στην τροπολογία οι τρεις βουλευτές «η βίαιη αποκοπή από τον έναν από τους δύο γονείς με δικαστική απόφαση, συνιστά ένα τραυματικό γεγονός τόσο για το παιδί όσο και για το γονέα. Με την τροπολογία αυτή, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ίση και προσωπική επικοινωνία του κάθε γονέα, που δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή του. Εξάλλου, τελικός σκοπός είναι η εξασφάλιση καλύτερων δεικτών ευημερίας για το παιδί».


This entry was posted on Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2017 at 20:23 and is filed under ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply