Την κρεβατοκάμαρα του Καρόλου Α΄των Αψβούργων, του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, πωλεί ένας ιδιώτης έναντι του ποσού των 125.000 ευρώ.

«Σπάνιο είδος, η κρεβατοκάμαρα του Καρόλου Α΄. Τιμή ευκαιρίας» αναφέρει η αγγελία που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Willhaben. Το αυτοκρατορικό κρεβάτι έχει μήκος 2,2 μέτρα, διευκρινίζει ο πωλητής.

Το κρεβάτι συνοδεύεται από δύο κομοδίνα και δύο ντουλάπες που κάποτε βρίσκονταν στο δωμάτιο του αυτοκράτορα στον πύργο Βάρτχολτς, κοντά στη Βιέννη. Ο Κάρολος Α΄ δώρισε όλη την επίπλωση στον γιατρό του, το 1918, όταν έφυγε στην εξορία.

«Μας πρότειναν να τα αγοράσουμε εμείς αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή, δεδομένου ότι θα πρέπει να συντηρήσουμε τα έπιπλα» δήλωσε η Ιλσεμπίλ Μπάρτα, μια εκπρόσωπος της δημόσιας συλλογής αυτοκρατορικών επίπλων της Βιέννης. Η Μπάρτα δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κρεβατοκάμαρα αυτή είναι αυθεντική.

Ο Κάρολος Α΄ ήταν μικρανιψιός του Φραγκίσκου Ιωσήφ και τον διαδέχτηκε το φθινόπωρο του 1916, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κυβέρνησε την Αυστρία μόλις δύο χρόνια αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο όταν υπογράφηκε η ανακωχή, στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Ο τελευταίος αυτοκράτορας πέθανε εξόριστος το 1922 σε ηλικία 34 ετών, από βρογχίτιδα, στη Μαδέρα.

αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.