Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά του τόπου μας με όνειρα και προσδοκίες, για να προσφέρω χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπική σκοπιμότητα, αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που εσείς με τιμήσατε με την ψήφο σας. Σε όλη αυτή την πορεία μου, ποτέ δεν διαπραγματεύθηκα τις αξίες και τις αρχές μου και κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Πολιτική για μένα, είναι η προσφορά, η συμπαράσταση, η βοήθεια, η αλληλεγγύη, με κάθε τρόπο προς τον συμπολίτη μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά περιμένατε εσείς όταν μας ψηφίζατε και όχι να μας δώσετε την ευκαιρία να βολευτούμε, με οποιονδήποτε τρόπο στο Δήμο μας.

Τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ως Δημοτική Αρχή, τις γνωρίζαμε όπως γνωρίζαμε και το ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, που θα κινούμασταν. Οι σημερινές τραγικές συνθήκες που ζούμε, δεν μας αφήνουν περιθώρια για πολυτέλειες και προσωπικές επιδιώξεις, δηλαδή βολέματα.

Έχει ήδη συμπληρωθεί το ήμισυ της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, από την στιγμή που αναλάβαμε στα χέρια μας την διοίκηση του Δήμου Γρεβενών και ξεκινήσαμε όλοι μαζί έναν δύσκολο και όμορφο αγώνα στη βάση του προγράμματός και των αντιλήψεών μας, για ένα καλύτερο αύριο.

Και όμως σε τόσο μικρό διάστημα η δημοτική ομάδα έχει απαξιωθεί. Δεν συγκαλείται παρά μόνο σε μια τυπικού χαρακτήρα προσυνεδρίαση, πριν τα προκαθορισμένα Δημοτικά Συμβούλια, για την συζήτηση μόνο των θεμάτων που αναγράφονται στην αντίστοιχη πρόσκληση. Συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι, απαξιώνονται χωρίς λόγο και χωρίς επιχειρήματα, δίνοντας στην κοινωνία μας την εικόνα της διάλυσης. Καλούνται απλά ως διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα στενό ηγετικό πυρήνα και όχι συλλογικά από τη Δημοτική Ομάδα. Αισθάνομαι ότι απλώς ακολουθώ χωρίς να μου επιτρέπεται να έχω ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής, βοήθειας και υποστήριξης, στην όλη προσπάθεια. Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, δεν μου επιτρέπεται να ασκήσω ουσιαστικά και εποικοδομητικά το ρόλο που, με την ψήφο σας, μας τάξατε όσοι μας ψηφίσατε.

Αποτέλεσμα αυτού είναι, με την συμπλήρωση του πρώτου μισού της θητείας μας, να έρθουν οι πρώτες διαγραφές τριών (3) συναδέλφων. Μάλιστα θα πρέπει να σας θυμίσω ότι η εκλογική δυναμική των διαγραφέντων συναδέλφων είναι περίπου ισοδύναμη με την δυναμική των υπολοίπων, όλου του ψηφοδελτίου μας. Μπορεί να σημαίνει πολλά ή μπορεί και να μην σημαίνει τίποτε.

Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια εκμετάλλευσης τόσο των συναδέλφων μας όσο και των συνανθρώπων μας.

Επειδή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο εδράζονταν πάνω στο πλαίσιο της συμμετοχικής δημοκρατίας, την οποία επί της ουσίας δεν βλέπω.

Επειδή διακρίνω ότι στελέχη του ηγετικού πυρήνα της συμπολίτευσης ασκούν προσωπικές πολιτικές, που ουδέποτε τέθηκαν δημόσια προεκλογικά.

Επειδή νιώθω ότι η άποψή μου στην διαμόρφωση πλαισίων λήψης αποφάσεων, στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάφορη στους συνεργάτες μου.

Επειδή ουδέποτε ζήτησα ανταλλάγματα για την συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Γρεβενών.

Επειδή ποτέ δεν εκβίασα τους συνεργάτες μου αλλά και ποτέ δεν θα επιτρέψω να με εκβιάσουν.

Επειδή ποτέ δεν συμμετείχα σε κλειστές, μικρές ομάδες για την λήψη αποφάσεων που αφορούν την τύχη του τόπου μας.

Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει και να σκέφτομαι και να εκφράζομαι ΦΩΝΑΧΤΑ.

Δηλώνω

πως από την θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα ακολουθήσω και θα υποστηρίξω το συμφέρον του τόπου μας και όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτά τα ιδεώδη, όσο καιρό, θα έχω αυτή τη δυνατότητα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το Εμείς και όχι για το Εγώ.

Αποχωρώ από τη δύναμη της πλειοψηφίας με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι εργάστηκα φιλότιμα, συστηματικά και άμισθα, για ένα πιο ανθρώπινο Δήμο Γρεβενών.

Ελπίζω και εύχομαι οι κοινοί μελλοντικοί αγώνες για έναν καλύτερο αύριο στα Γρεβενά να μας φέρουν ξανά κοντά, κάτω από πιο ευνοϊκές και δημιουργικές συνθήκες.          

Με εκτίμηση,

   Απόστολος Τσένης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γρεβενών

Προς :              κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών

Κοινοποίηση : κ. Δήμαρχο Δήμου Γρεβενών

Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών

                                                                         Γρεβενά, 9 Μαρτίου 2017

Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 του Ν. 3852/2010 και 94 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ), σας δηλώνω – καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη “Γρεβενά Συμμετέχω Ενεργά”, με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με υπομονή και σύνεση επεδίωξα να δώσω τον απαραίτητο χρόνο στο Δήμαρχο Γρεβενών ώστε στη συνεργασία μας να συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η στενή ηγετική του ομάδα, λειτουργώντας ως ένα κλειστό διευθυντήριο με αδιαφανή λειτουργία στον τρόπο λήψης αποφάσεων, παρέκκλινε της προεκλογικής φιλοσοφίας και των προεκλογικών αρχών μας.

Η συνείδησή μου και η ηθική μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο μελέτης, προσέγγισης και διαχείρισης των σοβαρών θεμάτων όπως και της επίλυσης προβλημάτων, με την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Έτσι, σήμερα, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης “Γρεβενά Συμμετέχω Ενεργά”, και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Ανεξάρτητος ήμουν από την αρχή της συνεργασίας μας και ανεξάρτητος θα παραμείνω. Κάποιες αξίες όπως είναι ο σεβασμός των συνεργατών και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τα πιστεύω μου, αγωνιζόμενος πάντα μαζί με τους συμπολίτες μου, για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Θα συνεχίσω να πορεύομαι όπως έχω πορευτεί στημέχρι τώρα μικρή και ταπεινή μου διαδρομή, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

         Με εκτίμηση,

     Απόστολος Τσένης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.