Η αλήθεια είναι πως αν είσαι μία Βασίλισσα (και ειδικά η Βασίλισσα Ελισάβετ) δεν κρατάς μία τσάντα επειδή έχεις ανάγκη να βάλεις κάπου τα κλειδιά σου ή τα χρήματα σου, παρά μόνο για στιλ… ή επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις σινιάλο στο προσωπικό σου.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, λοιπόν, έχει βρει τον τρόπο για να λέει αυτά που θέλει στο προσωπικό της, χωρίς καν να τους μιλάει ή να τους κοιτάει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι βάλει στο σωστό σημείο την τσάντα της και οι υπεύθυνοι θα… καταλάβουν.

  • Αλλάζει χερί, τοποθετεί την τσάντα της κάτω, την βάζει στο τραπέζι… και το προσωπικό καταλαβαίνει

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον βασιλικό ιστορικό Χούγκο Βίκερς, η μονάρχης χρησιμοποιεί την τσάντα της για να στέλνει μυστικά σήματα με τον πιο κομψό τρόπο στο προσωπικό της.Ο ίδιος ανέφερε στο περιοδικό People πως όταν θέλει να τερματίσει μία συνομιλία όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, τότε βάζει διακριτικά την τσάντα στο άλλο χέρι.

Επίσης, σύμφωνα με τον Βίκερς, αν η Βασίλισσα θέλει να φύγει από μία συζήτηση τότε στρίβει το δαχτυλίδι της, χτυπώντας έτσι «συναγερμό» στο προσωπικό για να επέμβει άμεσα.
Στις επίσημες συναντήσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η ίδια δεν χρησιμοποιεί την τσάντα της, αλλά ένα μικρό τηλεχειριστήριο για να κάνει νόημα στο προσωπικό να ανοίξει τις πόρτες και να συνοδεύσει έξω τον επισκέπτη.

Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί πως όταν η Βασίλισσα τοποθετεί την τσάντα της στο τραπέζι σε μία εκδήλωση, τότε αυτό σημαίνει πως η ίδια θα έχει φύγει από τον χώρο μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά.

  • Το μυστικό που κάνει και η Κέιτ με το clutch

Την ίδια συνήθεια φαίνεται πως έχει και η Κέιτ Μίντλετον με μόνη παραλλαγή πως αντί για μία τσάντα Launer (τις οποίες λατρεύει η Ελισάβετ), η ίδια έχει ένα clutch.

Πρόσφατα, ο ιδρυτής της εταιρείας Beaumont Etiquette, Μίκα Μέγιερ, δήλωσε πως η Δούκισσα του Κέμπριτζ κουβαλά πάντα μαζί της ένα τσαντάκι και όχι κάτι άλλο γιατι έχει λόγο. Βάζει δηλαδή και τα δύο χέρια της στο clutch έτσι ώστε και να μην φαίνονται άχαρα και να έχει κάπου να σταθεί σε περίπτωση που μία χειραψία μπορεί να έχεις τις δυσκολίες της.

  • Η αγάπη της Ελισάβετ για τις τσάντες Launer

Οι τσάντες της Βασίλισσας προέρχονται από τον οίκο Launer London, που έχει βασιλικό ένταλμα από το 1968 και φημολογείται πως ο οίκος της έχει παραχωρήσει περίπου 200 τσάντες όλα αυτά τα χρόνια.

Οι κλασικές τσάντες του συγκεκριμένου οίκοι, κοστίζουν μέχρι και 1.650 λίρες, αλλά χρησιμοποιούνται επανειλημμένως από την Βασίλισσα που της ανακυκλώνει, ενώ προτιμά να επισκευάζει τα εξαρτήματα που έχουν χαλάσει παρά να αγοράζει καινούριες.
Η Βασίλισσα έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στη «μαύρη τσάντα» Traviata που κοστίζει 1.550 λίρες.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.