Κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιθυμεί να νιώθει ξεκούραστα τα πόδια της για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας -ιδιαίτερα αν οι κιρσοι έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Ο χρόνος ωστόσο, που αφιερώνουν οι γυναίκες στην περιποίηση των κάτω άκρων τους είναι πολύ περιορισμένος, αν συγκριθεί με την ώρα που διατίθεται για τη φροντίδα του προσώπου, των μαλλιών ή και του σώματος.

Αν και εσείς δεν προλαβαίνετε να περιποιηθείτε τα πόδια σας όπως θα έπρεπε για να δείχνουν πάντα όμορφα και να είναι υγιή, τότε κρίνεται απαραίτητο να αποφεύγετε τις συνήθειες εκείνες που δυσχεραίνουν την κατάστασή τους, υιοθετώντας μια απλή ρουτίνα φροντίδας. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε.

Πείτε αντίο στους κιρσούς

Οι κιρσοι αποτελούν ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των γυναικείων ποδιών και είναι γνωστό πως για την εμφάνισή τους ευθύνεται κυρίως η κληρονομική προδιάθεση του κάθε ατόμου. Φρόνιμο είναι λοιπόν, οποιοδήποτε φλεβικό σημάδι και αν παρατηρήσετε στα πόδια σας, να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο ιατρό, προκειμένου να σας εξετάσει και να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία που θα βελτιώσει αποτελεσματικά την εικόνα των ποδιών σας.

Επιλέξτε κατάλληλα παπούτσια

Τα παπούτσια σάς συνοδεύουν παντού, όπου και αν πηγαίνετε. Γι αυτό είναι σημαντικό να ταιριάζουν απόλυτα στα πόδια σας, να μην σας ενοχλούν και να μην σας πονάνε. Θα τα νιώθετε ανάλαφρα και ξεκούραστα αν επιλέγετε καλής ποιότητας, ευλύγιστα παπούτσια που προσαρμόζονται στο σχήμα των πελμάτων σας. Φροντίστε ακόμη τα παπούτσια σας να διαθέτουν κάποιο κούμπωμα ή κορδόνια, για να είστε σε θέση να τα χαλαρώσετε αν κατά τη διάρκεια της ημέρας τα πόδια σας πρηστούν.

Φορέστε τακούνια λιγότερο συχνά

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να αναδεικνύουν το στιλ σας, επιβαρύνουν όμως πολύ τα πόδια σας. Προτιμήστε να φοράτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι τις καθημερινές και σε ιδιαίτερες περιστάσεις, να επιλέγετε τις ψηλές γόβες σας. Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε παπούτσια με φαρδύ τακούνι μέχρι 5 εκατοστά σε ύψος και αποφύγετε το στιλέτο καθώς μπορεί να προκαλέσει πόνο στα πέλματα των ποδιών σας και να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σας.

Φροντίστε την υγιεινή των ποδιών σας

Ακούγεται αυτονόητο, αλλά εξαιτίας των ρυθμών της καθημερινότητας, πολλές γυναίκες φαίνονται ασυνεπείς ακόμη και σε αυτό. Όπως μεριμνάτε για την υγιεινή των μαλλιών, του προσώπου και του σώματός σας, έτσι πρέπει να φροντίζετε και τα κάτω άκρα σας. Χρησιμοποιήστε ουδέτερο σαπούνι για να πλύνετε τα πόδια σας και ελαφρόπετρα για τα σημεία όπου εντοπίζετε σκληρότητα. Μην παραλείπετε να στεγνώνετε επιμελώς τα πόδια σας μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την εμφάνιση μυκήτων.

Βάλτε την περιποίηση σε πρόγραμμα

Ορίστε μία ώρα την εβδομάδα για να αφιερώνετε στην περιποίηση των ποδιών σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, κάθε βράδυ Παρασκευής να προσφέρετε στον εαυτό σας ένα ποδόλουτρο, ενώ χαλαρώνετε στο σαλόνι σας. Περιποιηθείτε τα νύχια, απομακρύνετε τα σκληρά σημεία, κάντε μασάζ στα πόδια σας και ενυδατώστε τα, ξεκινώντας από τις φτέρνες και καταλήγοντας στα δάχτυλα. Η περιποίηση των ποδιών σας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα για τη σωστή υγιεινή, ξεκούραση και χαλάρωσή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.