Μοιρασμένες είναι οι απόψεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το «καυτό» θέμα των συμμαχιών, το οποίο ήρθε και άνοιξε πρόσφατα ο Νίκος Φίλης, κλείνοντας το «μάτι» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης Γεννηματά.

Έκτοτε, στο κυβερνόν κόμμα όχι μόνο το συντηρούν αλλά και αναζωπυρώνουν την εν λόγω συζήτηση, αφού με δημόσιες τοποθετήσεις τους υπάρχουν στελέχη που αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τι λέει η κυβέρνηση

Ο σκληρός κυβερνητικός «πυρήνας» σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida δεν κρύβει την ενόχλησή του που ανακινείται στην παρούσα φάση όλη αυτή η κουβέντα.

«Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι επιτυχημένη» απαντούν από την κυβέρνηση όταν ερωτώνται και προσθέτουν πως «δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».

Τι λέει η Κουμουνδούρου

Στο εσωτερικό του κόμματος, πάντως ξεδιπλώνονται όλες οι απόψεις.  «Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των προοδευτικών πράσινων κομμάτων εργάζονται επίσης με ανοικτούς ορίζοντες σε αυτό το θέμα των συμμαχιών» δήλωσε αρκετά προσεκτικά ο πρόεδρος της Βουλής  Νίκος Βούτσης (Realnews), όταν ρωτήθηκε υπό ποιες προϋποθέσειςη κυβέρνηση θα ζητούσε αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Για να συμπληρώσει πως «αυτό είναι το ζήτημα, αυτή είναι η τάση των πραγμάτων και όλοι θα κριθούμε από τον τρόπο που θα διαμορφώσουμε τη σχέση μας με αυτή την εξέλιξη».

Ένα βήμα παραπέρα, πήγε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος παρότι ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως «αυτή η συζήτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεκινά και να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης», και συμπλήρωσε πως θα μπορούσε «με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με μια ευρεία αντίληψη περί κοινωνικών συμμαχιών πάνω σε τοπικά προβλήματα».

Σε άλλο μήκος κύματος, κατηγορηματικά αρνητικός εμφανίστηκε ο Γραμματέας του κόμματος  Παναγιώτης Ρήγας λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ» για να θυμίσει πως «η πρόεδρός του μιμήθηκε τον κ. Μητσοτάκη ζητώντας εκλογές στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση».

Αποστάσεις τέλος κρατούν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχουμε παντρευτεί ιδεολογικά τον κύριο Καμμένο και τους υπόλοιπους» δήλωσε χαρακτηριστικά (Αθήνα 9.84) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.