Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο νούμερο 1 λόγος που πρέπει να πάψεις να μασάς τσίχλα

28 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

«Εχεις μια τσίχλα;»

Πόσες φορές δεν έχεις αισθανθεί ότι χρειάζεσαι απεγνωσμένα κάτι που θα ανανεώσει και θα δροσίσει την αναπνοή σου και η πιο εύκολη λύση, είναι η τσίχλα του συναδέλφου σου.

Αλλες φορές πάλι μπορεί να την προτιμάς προκειμένου να περιορίσεις την όρεξη σου για φαγητό ή για να χαλαρώσεις σε στιγμές άγχους και στρες.

Την επόμενη φορά που θα τη ζητήσεις, ξανασκέψου το!

Και αυτό γιατί η «σκοτεινή» πλευρά της τσίχλας κρύβεται σε ένα συστατικό, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Πρόκειται για τα νανοσωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου, ένας λευκαντικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υφής των τροφίμων και βρίσκεται – εκτός από τις τσίχλες – στη μαγιονέζα, στο ψωμί, ακόμα και την οδοντόπαστα.

Η χρόνια έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό σύστημα, ιδιαίτερα το έντερο, όπου τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα υποτίθεται ότι πρέπει να απορροφηθούν σύμφωνα με την έρευνα.

Σε εργαστηριακές δοκιμές στα κύτταρα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε νανοσωματίδια οξειδίου του τιτανίου έκανε πιο δύσκολη στα εντερικά κύτταρα την απορρόφηση του σιδήρου, του ψευδάργυροου, και των λιπαρών οξέων.

Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα, καθώς οι μελετητές εξέτασαν τις επιδράσεις σε απομονωμένα κύτταρα.

bovary

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2017 at 11:55 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply