Τις περισσότερες φορές που έχετε αποφασίσει να μπείτε σε ρυθμό δίαιτας, έχετε σύντομα παρατήσει το στόχο σας.

Θα πρέπει να περιορίσετε τις θερμίδες, να αντισταθείτε σε γευστικούς πειρασμούς, να μειώσετε τις εξόδους στα μπαρ και την κατανάλωση ποτού, να γυμναστείτε, να έχετε πάντοτε μαζί σας ένα υγιεινό σνακ.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο να μπορέσετε να εφαρμόσετε τις αυστηρές γραμμές των ειδικών ως προς την κατανάλωση φαγητού και έτσι, καταλήγετε να παραμένετε στα ίδια κιλά , ενώ απογοητεύεστε στη σκέψη, ότι δεν θα τα καταφέρετε ποτέ.

Μπορεί να μην υπάρχει μαγικό ραβδί που θα πραγματοποιήσει την επιθυμία σας, όμως υπάρχει μια νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι είναι εφικτό να χάσετε βάρος, χωρίς να κάνετε δίαιτα.

Η νέα αυτή λογική λέγεται διαλείπουσα νηστεία και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να την εφαρμόσετε είναι να διαιρέσετε το χρόνο της ημέρας και να καταναλώνετε τα γεύματα μέσα σε ένα διάστημα έξι ή οκτώ ωρών και τις υπόλοιπες ώρες να μην τρώτε τίποτα.

Μια γυναίκα ενέδωσε στην ιδέα αυτή, δοκίμασε τη διαλείπουσα νηστεία με τη βοήθεια της ειδικού Κόρτνεϊ Πίτερσον και μοιράζεται την εμπειρία της.

«Η Πίτερσον μου υποσχέθηκε ότι δεν θα ένιωθα ποτέ πείνα κατά τις βραδινές ώρες, αν πραγματικά κατανάλωνα επαρκή ποσότητα φαγητού κατά τη διάρκεια των προτεινόμενων ωρών. Αν ωστόσο πεινούσα, μου επέτρεπε να καταναλώσω οτιδήποτε μη θερμιδικό, όπως για παράδειγμα να πιω νερό, τσάι ή καφέ ( χωρίς ζάχαρη και γάλα). Επειδή όμως εξακολουθούσα να ανησυχώ πως μπορεί να αποτύχω, ζήτησα τη βοήθεια μιας διαιτολόγου, η οποία δημιούργησε το διατροφικό μου πλάνο, έτσι ώστε αυτό να ταιριάζει ιδανικά στην προσπάθεια μου. Μείωσε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αύξησε τα καλά λιπαρά με την προσθήκη ξηρών καρπών, αβοκάντο και άλλων τροφών και έκοψε το επιδόρπιο. Με ένα πλάνο πλούσιο σε πρωτεΐνη και σε καλά λιπαρά ήξερα ότι δεν θα λιμοκτονήσω.»

 

Τα αποτελέσματα της δίαιτας

  • « Η πρωινή μου ρουτίνα άλλαξε ολοκληρωτικά. Ενώ συνήθιζα να πίνω τον καφέ μου με λίγη ποσότητα γάλα αμυγδάλου, πλέον έπρεπε να σταματήσω λόγω των θερμίδων του και πια ο καφές μου ήταν σκέτος.»
  • « Υπό άλλες συνθήκες προετοίμαζα πάντα ένα σνακ πριν από τη γυμναστική, αλλά μετά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της διαλείπουσας δίαιτας, έπρεπε να σκεφτώ αν πραγματικά πεινάω και αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι ήμουν διψασμένη και όχι πεινασμένη. Έτσι μαζί με τον καφέ, έπινα και ένα μεγάλο ποτήρι νερό.»
  • «Είχα καλύτερο ύπνο. Επιστρέφοντας από τη δουλειά αργά το βράδυ και μην έχοντας να μαγειρέψω ή να πλένω πιάτα, μπορούσα να κοιμάμαι νωρίς, ενώ η ποιότητα του ύπνου ήταν πολύ καλύτερη.»
  • « Αρχισα να τρώω νον – στοπ στη δουλειά, σε αντίθεση με τις άλλες ημέρες, που εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων, πολλές φορές ξεχνούσα να καταναλώσω το γεύμα μου. Ομως αυτή η δίαιτα με ανάγκασε να ολοκληρώνω τα γεύματα μου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έτρωγα βραδινό πολύ νωρίς και δεν μπορούσα πια να το απολαύσω με φίλους ή με το σύζυγό μου.»
  • « Τα Σαββατοκύριακα κατέβαλα λιγότερη προσπάθεια για να εφαρμόσω το πρόγραμμα, δεδομένου ότι δεν ξυπνούσα από τα χαράματα, για να κάνω γυμναστική κι έπειτα να πάω στη δουλειά. Ετσι, κοιμόμουν περισσότερο και απλά οι ώρες που γευμάτιζα μετατοπίστηκαν.»
  • « Τελικά, έχασα βάρος, παρόλα αυτά τα παράτησα. Τα κιλά μου μειώθηκαν κατά δύο σε διάστημα δύο εβδομάδων και πλέον μπορούσα να μπω και πάλι στο παντελόνι μου. Σύμφωνα με τη ζυγαριά μου, περισσότερο μειώθηκε το λίπος επάνω μου.»

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.