Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τσακαλώτος: Δεν θα γίνω Βαρουφάκης, ούτε Ιφιγένεια

25 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

«Η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτήν που περίμενα πριν από ένα μήνα», δηλώνει αναφερόμενος στην κατ’ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις», τονίζει ότι πλέον χρειάζεται δουλειά για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ώστε να γυρίσει οριστικά σελίδα η ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» ο κ. Τσακαλώτος τόνισες την Τετάρτη μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης, ούτε Ιφιγένεια».

Η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και σε αυτή θα συζητηθούν τα νέα δημοσιονομικά μέτρα με τις αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να είναι στο επίκεντρο.

Από την πλευρά του πάντως το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι πέρα από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει και εκείνοι να δεσμευτούν σε μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους. Τη γραμμή αυτή υποστηρίζει και ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2017 at 08:26 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply